Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Μωρό στην Κίνα γεννήθηκε με 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια!

Με 31 δάχτυλα συνολικά σε χέρια και πόδια γεννήθηκε ένα μωρό στην Κίνα, με τους γονείς να είναι εντελώς σοκαρισμένοι καθώς κανένας προγεννητικός έλεγχος δεν είχε δείξη τη συγκεκριμένη ανωμαλία.

Το τριών μηνών βρέφος, που έχει το παρατσούκλι Honghong, έχει 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια, ενώ έχει από δύο παλάμες και καθόλου αντίχειρες.

Οι γονείς του είναι απελπισμένοι με την κατάσταση του παιδιού τους και προσπαθούν να βρουν θεραπεία γι’ αυτό, ενώ οι γιατροί στο τοπικό νοσοκομείο της Hunan, στην κεντρική Κίνα, τους λένε πως μια εγχείριση θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη καθώς το μωρό είναι πολύ μικρό για αναισθησία.

baby01

Σε περίπτωση δε, που το εγχειρίσουν αυτό μπορεί να γίνει από τους 6 μήνες κι έπειτα που θα έχουν αρχίσει να δένουν τα οστά του.

baby2-1

Ο Honghong παρουσιάζει μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση πολυδακτυλίας. Η συγκεκριμένη πάθηση έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να γεννιούνται με επιπλέον δάχτυλα σε χέρια και πόδια κι έχει περίπου 1 στις 1.000 πιθανότητα να εμφανιστεί. Το να έχει όμως ένα παιδί τόσα επιπλέον μέλη είναι εξαιρετικά σπάνιο.

baby3-1

Σύμφωνα με το People’s Daily Online, η μητέρα του πάσχει επίσης από πολυδακτυλία κι έχει επιπλέον δάχτυλα τόσο στα χέρια όσο και τα πόδια της. Η ιδία ανησυχούχε μήπως το κληρονομήσει στο παιδί της μέσω της εγκυμοσύνης και γι’ αυτό το λόγο είχε επισκεφθεί μάλιστα και το νοσοκομείο Futian District Maternity στην Shenzhen για να κάνει έναν τετράωρο υπέρηχο. Εκεί της ξεκαθάρισαν πως το μωρό δεν παρουσίαζε καμία δυσμορφία.

baby4

Ωστόσο το ζευγάρι, που ζούσε στην Hunan, προς έκπληξη διαπίστωσε όχι μόνο πως το παιδί τους είχε πολυδακτυλία αλλά και πως η κατάσταση ήταν πολύ πιο σπάνια από αυτήν της μητέρας του. Στα πόδια ο μικρός Honghong έχει από 8 δάκτυλα, ενώ στα χέρια το ένα έχει 8 και το άλλο 7.

baby5

Δυστυχώς για την οικογένεια, οποιαδήποτε εγχείριση θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες γουάν, ποσό τεράστιο για να το αναλάβουν. Τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκεντρώσουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την θεραπεία του γιου τους.

You might also like