Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Μοιάζει με 100 ετών αλλά πρόσφατα γιόρτασε τα 15α γενέθλια της!

Είναι μόλις 15 ετών, αλλά μοιάζει πολύ μεγαλύτερη, σαν ηλικιωμένη. Ο λόγος για την Μαγκαλί Γκονζάλες Σιέρα από την Κολομβία, που πάσχει από προγηρία, μια γενετική νόσο που προκαλεί δραματικά ταχεία γήρανση του οργανισμού. Άτομα με αυτή τη σπάνια ασθένεια συνήθως πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

genethlia-1

Η Μαγκαλί γιόρτασε τα 15α γενέθλιά της το βράδυ του Σαββάτου, εκπληρώνοντας το όνειρό της να γίνει πριγκίπισσα. Στην Κολομβία τα 15α γενέθλια των κοριτσιών γιορτάζονται μεγαλοπρεπώς, για να σηματοδοτήσουν το τέλος της παιδικής ηλικίας.

genethlia-2

Οι γονείς της τη βοήθησαν πολύ προσεκτικά στις ετοιμασίες του γενέθλιου πάρτι της, από την ώρα που δοκίμασε το φόρεμά της για τη γιορτή μέχρι το μακιγιάζ του προσώπου της, λαμβάνοντας ένα σωρό προφυλάξεις για να μην ταλαιπωρηθεί και πονέσει.

genethlia-3

«Η ασθένεια της Μάγκι εκδηλώθηκε όταν ήταν 10 μηνών. Το δέρμα της σκλήρυνε, έχασε τις βλεφαρίδες, τα φρύδια, τα μαλλιά της», είπε η μητέρα της.

genethlia-4

Όταν ήταν δύο ετών, οι γιατροί διέγνωσαν το σύνδρομο Hutchinson-Gilford (προγηρία), που χαρακτηρίζεται από μια πρόωρη και δραματικά επιταχυνόμενη γήρανση του οργανισμού. «Η Μάγκι είναι 15 χρονών και τα οστά της είναι 90 ετών. Πέρυσι υπέστη έμφραγμα», είπε με λύπη η 35χρονη μητέρα της Νέντι Σιέρα. Οι γονείς της ελπίζουν ότι θα μπορέσει να γίνει νοσοκόμα, «όπως ονειρεύεται».

genethlia-5

[via]
You might also like