Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Λάμψη: Στο φως τα μυστικά, τα καψόνια & οι όροι του Φώσκολου

Το flashback του ΑΝΤ1 στη Λάμψη, την καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου που προβαλλόταν επί 14 ολόκληρα χρόνια από τον ΑΝΤ1 και αριθμεί 3.457 επεισόδια έφερε στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές και τον δημιουργό της.

Τα μυστικά, τα καψόνια και οι απίστευτοι όροι στα συμβόλαια των 1500 ηθοποιών που συμμετείχαν στη Λάμψη, ήρθαν στο φως.

Πρώτη και καλύτερη, ανέφερε τον απίστευτο όρο που είχε στο συμβόλαιό της η Λουκία Παπαδάκη, η τηλεοπτική Σάντρα. Η Παπαδάκη, ανέφερε πως ο Φώσκολος την έβαλε να υπογράψει πως δεν θα χιονίσει για να μην κλείσει το αεροδρόμιο από το οποίο η ηθοποιός έπρεπε να ταξιδέψει για να επιστρέψει στα γυρίσματα της Λάμψης.

«Υπήρχε ένας βασικός όρος: Οι ηθοποιοί της Λάμψης δεν επιτρεπόταν να παίζουν στο θέατρο. Μου ήρθε μια πρόταση από τον Θύμιο Καρακατσάνη να πρωταγωνιστήσω δίπλα του. Εντάξει, το δέχτηκε ο Νίκος και έρχεται η προοπτική να κάνουμε πανελλήνια πρώτη ανήμερα των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Και μου βάζει να υπογράψω τι δεν θα συμβεί στα πήγαινε-έλα τα αεροπλανικά. Και το τελευταίο άρθρο της συμφωνίας είναι ότι δεν θα χιονίσει και δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Και του λέω “Νίκο μου, εγώ και ο θεός σου βάζουμε την υπογραφή μας ότι δεν θα χιονίσει και δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο Μακεδονία».

Όσο για τον ηθοποιό Γιώργο Χριστουδούλου, πέρασε τα πρώτα χρόνια της Λάμψης κάνοντας διαδρομές μέχρι την Ηλιούπολη για να συναντά τον Φώσκολο, να παίρνει ρόλους στα λόγια και να τους χάνει τελικά την τελυταία στιγμή.

«Αρχίζει ο Νίκος Φώσκολος να μου διηγείται για τη Λάμψη. Εγώ ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Φεύγοντας από εκεί, μου υποσχέθηκε ότι εγώ θα παίξω το ρόλο του Σπυρόπουλου. Δεν περνούν μια δυο εβδομάδες και με παίρνει στο τηλέφωνο και μου λέει Γιώργο έλα στην Ηλιούπολη.

Μου λέει κοίταξε, δεν θια μπορέσεις να κάνεις το ρόλο του Σπυρόπουλου και αποφάσισα να κάνεις το ρόλο του σκηνοθέτη που τον έκανε ο Κώστας Δίγκας. Περνάνε δυο εβδομάδες, τρεις, και με ξαναπαίρνει τηλέφωνο. Λέει «δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα, δεν μπορείς να κάνεις το ρόλο του Δίγκα, δεν έχεις ρόλο και θα κάνεις τον σοφέρ που δεν μιλάει». Έβγαλε κάποια στιγμή να έχω ερωτική σχέση με την Τατιάνα Δράκου (Τάνια Καψάλη), αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό ήταν ένα μαρτύριο το οποίο πέρασα και το οποίο δεν το ξέρει κανένας. Να τρέχω συνέχεια στην Ηλιούπολη και να ακυρώνει τους ρόλους τον έναν πίσω από τον άλλον. Βέβαια πάντοτε μου έλεγε ότι υπήρχε κάποια αιτία συγκεκριμένη. Και οι δύο οι περιπτώσεις ήταν από γυναίκες»

Ταυτόχρονα, η Έφη Πίκουλα, η οποία είναι ακόμα παντρεμένη με τον αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αποκάλυψε την επιρροή που είχε η Αλίκη στον Νίκο Φώσκολο και πως ουσιαστικά εκείνη επέλεξε τους ηθοποιούς που θα στελέχωναν την ομάδα της Λάμψης:

«Πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, στο σπίτι μας ένα βράδυ, ο Νίκος Φώσκολος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη ετοίμασαν την ομάδα της Λάμψης. Η Αλίκη του έλεγε ορισμένα πράγματα, ο Νίκος την δεχόταν πάρα πολύ και την θαύμαζε και του είπε κάποια ονόματα που πρέπει να παίξουν στη Λάμψη και ο Φώσκολος αυτό το υλοποίησε. Του είπε για την Κάτια Δανδουλάκη, τον Χρήστο Πολίτη, τον Κώστα Σπυρόπουλο και την Ελένη Κούρκουλα».

Πάντως,ατο αφιέρωμα flashback για την Λάμψη μίλησε και η Ελένη Κούρκουλα, η οποία αποκάλυψε πως η έμπνευση για το ρόλο της Σελήνης ήταν του Κυριακού, με τον οποίο συνήθιζε να βγαίνει και να πηγαίνει και στα μπουζούκια μαζί του και να κάνουν παρέα όλοι μαζί.

loading...
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More