Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Το κόλπο για να τα βράζετε τα αυγά πάντα ακριβώς όπως σας αρέσουν!

Ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν πρόκειται να βράσετε αυγά. Όσο απλό και αν είναι ως διαδικασία, τόση ακρίβεια θέλει στον υπολογισμό του χρόνου βρασμού, για να πετύχετε την σύσταση που προτιμάτε στο αυγό.

Για να πετύχετε τα αυγά όπως τα θέλετε, πρέπει να ξέρετε μια απλή τεχνική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν και κατά πόσον τα αυγά είναι φρέσκα. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με νερό και παρατηρήστε πώς κάθονται.

kolpa-avga

Τα πολύ φρέσκα αυγά, κάθονται στον πάτο με το πλάι. Αν είναι μιας εβδομάδας, θα προσέξετε ότι πιο πλατιά άκρη τους (η πίσω πλευρά, όπως συνηθίζουμε να λέμε) θα είναι ελαφρώς ανασηκωμένη. Αν είναι 2-3 εβδομάδων, τότε αυτή η πλευρά θα είναι αρκετά ανασηκωμένη και το αυγό θα στέκεται στον πάτο με την μυτερή του πλευρά. Αν είναι περισσοτέρων εβδομάδων (μην τα φάτε) τότε θα τα δείτε να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Το κόλπο για να βράσετε τέλεια τα αυγά

Βάλτε τα σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό τα καλύπτει για 2 εκατοστά.

Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι στο σκεύος.

Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.

Από εκείνη την στιγμή και μετά… ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στα αυγά.

Βάλτε τα σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε τα για ένα λεπτό.

Ξεφλουδίστε τα και… καλή απόλαυση!

kolpa-avga-1

You might also like