Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

«Kλάμα» ο Γεωργιάδης: γιατί του ακύρωσαν την υποψηφιότητα

Γιατί ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη;

Εκτός της κούρσας διαδοχής για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού η υποψηφιότητά του απερρίφθη ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να συγκεντρώσει την τελευταία στιγμή τις 50 υπογραφές από την Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. Έτσι, έφτασε στα γραφεία της ΝΔ λίγα λεπτά μετά τις 18.00 προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητά του.

Ωστόσο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή επικαλούμενη την εκπρόθεσμη κατάθεση, απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη. «Η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

You might also like