Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Κι όμως, το μυστικό για να αδυνατίσετε είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζεστε

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες με φρούτα, λαχανικά, νερόβραστα ζυμαρικά και κρέατα που συνηθίζουν να προτείνονται σε όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν.

Το μυστικό για να χάσετε κιλά είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζεστε…

Σύμφωνα με νέα, επιστημονική μελέτη, η κατανάλωση νερού μισή ώρα πριν από τα γεύματα –πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό- συμβάλλει καθοριστικά στην απώλεια βάρους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τη Δρα Έλεν Παρέτι, ανέλυσαν στοιχεία από 84 παχύσαρκους ενήλικες, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες: Η πρώτη έπρεπε να καταναλώνει 500 ml νερό, 30 λεπτά πριν το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, καθημερινά επί δύο εβδομάδες, ενώ η δεύτερη έπρεπε να φανταστεί ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Όπως διαπίστωσαν, οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας έχασαν 4,3 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα 12 εβδομάδων, συγκριτικά με εκείνους της δεύτερης που έχασαν μόλις 800 γραμμάρια κατά μέσον όρο.

Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα αποδεδειγμένα αδυνατίζει, δεν ενδείκνυται όμως να την ακολουθήσουν σαν συμβουλή οι άνθρωποι που πάσχουν για παράδειγμα από καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό »Obesity».

You might also like