Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Και η Interpol στο «σαφάρι» για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου της Χαλκιδικής

Η αστυνομία είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με τις αρχές της Ιταλίας καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε πιθανό να θελήσει να καταφύγει εκεί – Έβδομη ημέρα αγωνίας στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Συνεχίζεται η επιχείρηση αναζήτησης του 34χρονου Αλβανού που φέρεται να σκότωσε με φρικτό τρόπο την 41χρονη εν διαστάσει σύζυγο και μητέρα των δύο ανηλίκων παιδιών του και κρατά ως “όμηρο” τον τετράχρονο γιο του Φοίβο με τους άντρες της αστυνομίας να ψάχνουν περιμετρικά του χωριού Ορμύλια, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι εκείνος δεν κατάφερε -αν και αυτή ήταν η επιδίωξη του- να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην Αλβανία.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκε χθες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Τρίκορφο, όπου πιθανολογείται ότι κρύφτηκε ο Αλβανός με τον τετράχρονο γιο του για ένα βράδυ.

Το σενάριο να μην έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία, όπως ο ίδιος φέρεται να επιδίωξε αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του, φαίνεται να έχει ουσιαστική βάση μετά την αποκάλυψη του protothema.gr για το μηχανάκι το οποίο χρησιμοποίησε αρχικά για να απομακρυνθεί σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό και βρέθηκε παρατημένο σε γειτονικό χωριό πίσω από θάμνους, σκεπασμένο με φύλλα και κλαδιά μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ορμύλια.

Να σημειωθεί ότι εκεί βρέθηκαν επιπλέον ένα μπουφάν και περιτυλίγματα από συσκευασίες φαγητού, στοιχεία που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πιστοποιούσαν αρχικά ότι το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιήθηκε από εκείνον ως κρυψώνα, με την σβηστή εστία φωτιάς στο σημείο να ενισχύει το σενάριο.

Λίγο αργότερα η οικογένεια διευκρίνιζε ότι το παλτό που βρέθηκε δεν ανήκε σε εκείνον ενώ επιπλέον η πιθανότητα λόγω καιρικών συνθηκών (σ.σ. βροχόπτωσης) να είχε ανάψει εκείνος την εστία φωτιάς που βρέθηκε σβηστή αποκλείστηκε καθώς τις ημέρες που αρχικά εκτιμήθηκε ότι βρισκόταν ή πέρασε από το σημείο αυτό ο Αλβανός έβρεχε και θα ήταν δύσκολο να ανάψει φωτιά.

Η μαρτυρία του στενού φίλου του, με τον οποίο έμενε μαζί μετά το χωρισμό του το καλοκαίρι από την σύζυγό του, πιστοποιεί πως πρόθεσή του ήταν να φύγει στην Αλβανία. Όπως αποκάλυψε την ημέρα της δολοφονίας, και ενώ ήταν στην Αλβανία, δέχθηκε τηλεφώνημά από τον συζυγοκτόνο στο οποίο του ζήτησε να βρει αυτοκίνητο για να πάει στην Αλβανία.

Τα στοιχεία του 34χρονου έχουν ήδη διαβιβαστεί και στην Interpol ώστε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους καταζητούμενους.

Τέλος να σημειωθεί ότι η αστυνομία είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με τις αρχές της Αλβανίας και της Ιταλίας καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε πιθανό να θελήσει να καταφύγει εκεί. Σύμφωνα με τον πρώην πεθερό του θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο σε έναν άνθρωπο όπως ο 34χρονος να περάσει μέσα από βουνά στην Αλβανία καθώς από πολύ μικρός μπαινόβγαινε στην Ελλάδα και γνώριζε τα κατατόπια ενώ είχε μαζί του και αρκετά χρήματα.

[via]

You might also like