Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Κάστανα στο Φούρνο

Κάστανα στο Φούρνο – Όταν το φθινόπωρο έρχεται και τα φύλλα αρχίζουν να παίρνουν χρώματα ορεινής παλέτας, ένα από τα πιο υπέροχα αρώματα που μπορεί να γεμίσει το σπίτι είναι αυτό των ψητών κάστανων.

Κάστανα στο Φούρνο

Αυτή η συνταγή για ψητά κάστανα στο φούρνο είναι μια απόλυτα απλή, αλλά ταυτόχρονα τόσο θερμή  εμπειρία, που φέρνει στο μυαλό εικόνες από παλιές εποχές, όπου η οικογένεια και οι φίλοι συναθροίζονταν γύρω από τη φωτιά. Στις επόμενες γραμμές, θα σας μάθω πώς να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γεύμα, που όχι μόνο θα ζεστάνει το στομάχι σας, αλλά και την ψυχή σας.

Κάστανα στο Φούρνο

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκα κάστανα
  • Αλάτι
  • Νερό

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Κάστανων: Καθαρίστε τα κάστανα από εξωτερικά φύλλα και βρωμιές. Κάντε μια μικρή τομή στο κάθε κάστανο με ένα αιχμηρό μαχαίρι, προσέχοντας να μην κόψετε την εσωτερική σάρκα.
  2. Μούσκεμα: Βάλτε τα κάστανα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο μαλάκωμα της φλούδας.
  3. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στραγγίστε τα κάστανα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν οι τομές και η φλούδα να αρχίσει να ξεφλουδίζει.
  4. Απόλαυση: Αφήστε τα κάστανα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα καθαρίσετε. Σερβίρετε ζεστά.

Κάστανα στο Φούρνο

Συμβουλές:

  • Η τομή είναι σημαντική για να μην σκάσουν τα κάστανα κατά το ψήσιμο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση.

Κάστανα στο Φούρνο

Μετά από αυτή την απλή, αλλά γεμάτη αγάπη διαδικασία, τα ψητά κάστανα είναι έτοιμα να σερβιριστούν. Είναι μια συνταγή που δεν απαιτεί πολύπλοκες τεχνικές ή σπάνια υλικά, αλλά μόνο την επιθυμία να φέρετε ένα κομμάτι της παράδοσης και της οικειότητας στο σύγχρονο τραπέζι σας. Ελπίζω αυτή η συνταγή να σας χαρίσει ζεστές στιγμές με τους αγαπημένους σας και να γίνει μέρος των φθινοπωρινών σας συνηθειών. Απολαύστε τα ψητά κάστανα σας με τη θαλπωρή και το άρωμα της εποχής.

Για την αρχική σελίδα με τις συνταγές πατήστε ΕΔΩ και για τηλεοπτικά σποιλερ σειρών ΕΔΩ