Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε για το Piercing!

Είναι μια μόδα που λατρεύουν οι νέοι, όμως δεν είναι κάτι το καινούριο. Το piercing αποτελεί παράδοση για πολλούς λαούς εδώ και αιώνες…

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να αποφύγετε πιθανές επιπλοκές.

1. Το piercing δεν είναι πάντα ασφαλές

Περίπου ένα στα τρία άτομα αναφέρει κάποια πιθανή επιπλοκή λόγω του piercing. Συνήθως, τα προβλήματα αφορούν σε λοιμώξεις λόγω μικροβίων στο χώρο που πραγματοποιείται η διαδικασία ή από την ελλιπή φροντίδα τις πρώτες ημέρες.

2. Πολύ πιθανές οι αλλεργίες στο κόσμημα

Το νικέλιο, το κοβάλτιο και ο λευκόχρυσος είναι μερικά μόνο από τα μέταλλα που προκαλούν την αλλεργία. Η αλλεργική αντίδραση συνήθως υποχωρεί μετά την αφαίρεση του κοσμήματος. Τα πιο ασφαλή υλικά είναι το χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι, το τιτάνιο και ο χρυσός 14-18 καρατίων.

3. Το piercing είναι στην ουσία τραύμα

Πρόκειται στην πραγματικότητα για πληγή που δημιουργούμε οι ίδιοι στο δέρμα μας κι έτσι είναι αναμενόμενο να εκδηλωθεί αρχικά κοκκίνισμα και πρήξιμο. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας για την επούλωση κάθε τραύματος. Τα σημάδια αυτά δεν υποδεικνύουν απαραίτητα λοίμωξη.

4. Το piercing επουλώνεται ταχύτερα σε ορισμένα σημεία του σώματος

Όσο μεγαλύτερη είναι η ροή αίματος σε μια περιοχή του σώματος, τόσο γρηγορότερα επουλώνεται η πληγή και οι άμυνες απέναντι στη λοίμωξη είναι ισχυρότερες. Στα αυτιά, τη μύτη και τα χείλια το piercing επουλώνεται πιο γρήγορα.

You might also like