H Μάγισσα spoiler: Αλυσοδεμένη σε σκοτεινό κελί η Θεανώ

H Μάγισσα spoiler: Σε μια μέρα γιορτής που συγκεντρώνει τις δύο μεγάλες οικογένειες της Μάνης, η ευφροσύνη γρήγορα χαρακτηρίζεται από θρήνο. Το μωρό που γεννήθηκε από την ένωσή τους βρίσκεται νεκρό, ρίχνοντας σκοτούρες στις καρδιές τους. Η Θεοφανώ, η πιστή υπηρέτρια των Λασκαραίων, οδηγείται σε έναν τραγικό συναγερμό, κατηγορούμενη για τον φόνο του αθώου βρέφους.

H Μάγισσα spoiler: Αλυσοδεμένη σε σκοτεινό κελί η Θεανώ

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Μάνη του 1817, όπου η οικογένεια του καπεταναίου Μιχαήλ Λάσκαρη προετοιμάζεται για τον εορτασμό του σαραντάρισματος του πρωτότοκου γιου του, Μάρκου, και της Μεταξίας, κόρης των Γερακάρηδων. Οι ετοιμασίες διεξάγονται με επισημότητα, ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και η οικογένεια της νύφης.

Ο γάμος είναι μια προσπάθεια να ενώσει δύο πατριές που εδώ και χρόνια ταλανίζονται από αγεφύρωτες διαφορές. Όμως, την ίδια νύχτα, μετά τον μεγάλο εορτασμό, το μωρό εξαφανίζεται. Η Θεοφανώ, με το όραμά της να την κατευθύνει, βρίσκει το παιδί, αλλά αυτό είναι ήδη νεκρό. Ο θάνατός του συγκλονίζει και τις δύο οικογένειες. Κατηγορώντας την Θεοφανώ, αποφασίζουν να την καταδικάσουν ως δολοφόνο και να την κλείσουν σε έναν σκοτεινό πυργώνα, δεμένη με αλυσίδες.

Η Μεταξία, πεπεισμένη ότι η υπηρέτρια είναι η υπεύθυνη, απαιτεί αυστηρή τιμωρία, ενώ ο Μάρκος πιστεύει στην αθωότητά της. Πίσω από τον τραγικό θάνατο του βρέφους, όλοι υποψιάζονται τους Μπραϊτάνο, μιαν οικογένεια που έχει αντιπαλότητα με τους Λασκαραίους. Η προσωρινή ανακωχή ανάμεσα στις δύο παρατάξεις σπάει και εκδηλώνεται ανοιχτή εχθρότητα. Ο Μιχαήλ, γεμάτος θυμό, επιτίθεται με ανελέητη αποφασιστικότητα.

Μια εβδομάδα μετά, ο πόλεμος έχει αφήσει τα σημάδια του. Ο Σπήλιος αντιλαμβάνεται τον όλεθρο των φιλοδοξιών του, ενώ η ισορροπία ανάμεσα σε αυτόν και στον Μιχαήλ διαταράσσεται. Η Θεοφανώ απελευθερώνεται, προκαλώντας την οργή της Μεταξίας που παραμένει πεπεισμένη για την ενοχή της. Αλλά η Θεοφανώ δεν γνωρίζει ότι ήδη βασανίζεται από εφιαλτικά όνειρα και αναζητά τη βοήθεια του Φρίξου για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Παράλληλα, η μοναχή Αγάθη στοιχειώνεται από το παρελθόν της Θεοφανώς, που ήρθε στη μονή ως βρέφος και μεγάλωσε στα χέρια της. Αντίθετα, ο Αντρέι Σιντόροφ, ένας Έλληνας από την Οδησσό, κουβαλά ένα μεγάλο μυστικό σε ένα τουρκικό πλοίο. Ατυχώς, το πλοίο του πέφτει θύμα πειρατών υπό την ηγεσία του Σπήλιου, αναγκάζοντάς τον να πολεμήσει για την επιβίωσή του.

Ανήκοντας στα χέρια των πειρατών ως έρμαιο, αποκαλύπτει ένα κρίσιμο όνομα, το όνομα του Μανιάτη που θέλει να επισκεφτεί. Παρ’ όλες τις πιέσεις να τον σκοτώσουν, καταφέρνει να ξεφύγει στην τελευταία στιγμή.

Με τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή, αναζητά ένα καταφύγιο. Ταυτόχρονα, ο Μάρκος πείθει τη Θεοφανώ να τον οδηγήσει στην γυναίκα που ήταν μαζί με τον Πανάγο το βράδυ που χάθηκε το παιδί του. Ο Μιχαήλ, αγωνιζόμενος με τις τύψεις που τον στοιχειώνουν, αναθέτει στον δεύτερο γιο του, τον Τζανή, περισσότερες ευθύνες και τον βάζει δίπλα στον Μάρκο.

Τον ίδιο καιρό, ο Σπήλιος, υπό την πίεση της Γερακίνας, προσπαθεί να επαναλάβει την τελευταία του συζήτηση με τον Λάσκαρη. Όσο ακόμη ένα όραμα της Θεοφανώς προκαλεί νέες αναταράξεις στον πύργο.

Για την αρχική σελίδα « Η Μάγισσα » πατήστε ΕΔΩ

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More