Γιατί θα καταρρεύσει το Ίντερνετ στις 30 Ιουνίου. Προσοχή

Γιατί κινδυνεύει με κατάρρευση το Ίντερνετ στις 30 Ιουνίου;

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου υπάρχει ένα σενάριο καταστροφολογίας ότι θα καταρρεύσει το ίντερνετ.

Η απειλή για το Ίντερνετ έρχεται από ένα απλό δευτερόλεπτο, στις 23.59.59 της 30ης Ιουνίου. Ένα δευτερόλεπτο που έρχεται να προστεθεί στον υπάρχοντα γήινο Χρόνο ούτως ώστε να συντονιστεί με τον ατομικό χρόνο.

Ο ατομικός χρόνος είναι μέρος μια σκάλας χρονικής μέτρησης που χρησιμεύει για αστρονομικούς υπολογισμούς αλλά και για να προσδιοριστεί η τοπική ώρα κάθε μέρους της Γης.

Η πρόσθεση του δευτερολέπτου θα γίνει για να καλυφθεί μια ασυμφωνία ανάμεσα στον ατομικό και το γήινο Χρόνο που έχει να κάνει με το ότι η περιστροφή της γης καθυστερεί περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε μέρα, χάνοντας το συγχρονισμό της με τον Ατομικό Χρόνο.

Mόνο που αυτό το δευτερόλεπτο στις 30 Ιουνίου ενδέχεται να προκαλέσει πανωλεθρία σύμφωνα με μερικούς ειδικούς στα συστήματα που τροφοδοτούν με ενέργεια το Ίντερνετ. Η φετινή πρόσθεση δευτερολέπτου θα είναι η 26η από το 1972.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More