Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι – Ιδιαίτερα και όταν στέκονται απλά!

Τα φλαμίνγκο είναι ιδιαίτερα, τραβούν τη προσοχή, ξεχωρίζουν και είναι τα αγαπημένα των παιδιών. Το ροζ τρίχωμα τους και τα λεπτά τους πόδια είναι το χαρακτηριστικό τους, όπως επίσης και το ότι στέκονται στο ένα τους πόδι.

Οι ερευνητές λοιπόν δεν είχαν απάντησει μέχρι τώρα. Μια σειρά από μελέτες, έλυσαν το μυστήριο.

Οι ερευνητές με έδρα την Ατλάντα Young-Hui Chang (από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας) και η  του Πανεπιστημίου Emory πειραματίστηκαν με ζωντανά και νεκρά φλαμίνγκο για να καταλάβουν τον φυσικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να σταθούν στο ένα πόδι. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και τα νεκρά πτηνά μπορούν να σταθούν σε ένα πόδι χωρίς στήριξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενέργεια που να απαιτείται για να γίνει αυτό.

“Τα φλαμίνγκο δεν κάνουν κάποια μυϊκή προσπάθεια όταν είναι στο ένα πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια”, αναφέρει το BBC. “Ένας παθητικός μηχανισμός εμπλέκεται στη διαδικασία, επιτρέποντας στα φλαμίνγκο να μένουν όρθια στο ένα τους πόδι”. Οι ερευνητές το ονομάζουν αυτό “παθητικό μηχανισμό βαρυτικής παραμονής”. “Για να σταθείς σε ένα πόδι απαιτείται λιγότερη ενέργεια από το να στέκεσαι σε δύο. Όλοι φτάνουν στην ελαχιστοποίηση της ενέργειας κατά την ηρεμία και τα φλαμίνγκο έχουν εξελιχθεί ως πραγματικοί επαγγελματίες στη στάση του ενός ποδιού κατά την κατάσταση του ύπνου”, αναφέρουν οι ερευνητές.

You might also like