Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κόβετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που πήγατε στο κομμωτήριο για κούρεμα… Προτού καθίσετε στην καρέκλα του κομμωτή, το πιθανότερο είναι να απολαύσατε ένα χαλαρωτικό λούσιμο από τον βοηθό του κομμωτηρίου.

Στη συνέχεια δώσατε στον κομμωτή σας το «πράσινο φως» να κόψει 2 – 3 δάχτυλα από το μάκρος των μαλλιών σας και στο τέλος ήρθε το σοκ! Μόλις έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας σας εμφάνισης, αισθανθήκατε ότι τα μαλλιά σας είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που θέλατε και δυστυχώς συμβιβαστήκατε με ένα μέτριο κούρεμα!

Σύμφωνα με τον Jon Reyman, διάσημο στυλίστα στην Νέα Υόρκη, τα βρεγμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια του κουρέματος, είναι ένας μύθος. «Εσείς όταν περιγράφετε το κούρεμα που θέλετε, δεν φαντάζεστε τον εαυτό σας με βρεγμένα μαλλιά αλλά με στεγνά.», επισημαίνει ο Reyman. Τα βρεγμένα μαλλιά κολλούν μεταξύ τους και φαίνονται έως και 50% πιο μακριά χάρη στην ελαστικότητά τους. Γι’ αυτό και η εμφάνισή σας μετά το κούρεμα είναι τελείως διαφορετική από αυτό που είχατε στο μυαλό σας.

Διάσημες celebrities όπως η Sienna Miller και η Lana Del Ray, κόβουν τα μαλλιά τους όταν είναι στεγνά, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Αν παρ’ όλα αυτά κόβετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, τουλάχιστον πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Όταν οι πελάτισσες θέλουν να αλλάξουν τελείως στυλ και ύφος και από μακριά θέλουν κοντά τα μαλλιά τους, τότε είναι λογικό να είναι λίγο βρεγμένα ώστε να εξοικονομείται χρόνος. Οι τελευταίες όμως πινελιές πρέπει πάντα να γίνονται σε στεγνά μαλλιά ώστε να μπορεί ο κομμωτής να διαχειρίζεται την πυκνότητα, το μήκος και την υφή των μαλλιών.

Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι απλά η απόδειξη σε όσα λέμε!

malia-v1

malia-v2

malia-v3

malia-v4

You might also like