Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Για ποιον λόγο ο Όμηρος αναφέρει ότι η «περικεφαλαία της Αθηνάς είχε χώρο για μαχητές εκατό πόλεων»;

Μελετήστε, όχι διαβάστε απλώς, μελετήστε τα ιερά κείμενα των προγόνων μας, από άλλη οπτική γωνία. Όχι με τον τρόπο που μας τα δίδαξαν. Και ξεκλειδώστε τις πληροφορίες που «κρύβουν».

Τις πληροφορίες που αιώνες τώρα, δεν μας άφησε να προσέξουμε το κάθε δόγμα. Και έτσι χαθήκαμε στην λήθη ξεχνώντας την καταγωγή μας. Υποτιμήσαμε και την Ιερά Ελληνική Παράδοση, την Ελληνική Μυθολογία. Στην οποία είναι καταχωρημένο όλο το ουράνιο παρελθόν μας, αλλά και όλη η ξεχασμένη, η απώτατη ιστορία του πλανήτη.

Την Μυθολογία μας, μας την δίδαξαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να την εκλάβουμε σαν παραμύθι και κάποια άλλη μυθολογία, ξένη, είναι μέρος της επίσημης θρησκείας των σημερινών ελλήνων… Δεν θα επεκταθώ επ’ αυτού διότι θα ξεφύγω από το θέμα, και δεν θέλω πολύ να παρασυρθώ από τις σκέψεις μου…

Στο θέμα λοιπόν. Σας παραπέμπω σε ένα σημείο (από τα πολλά που δίνουν τροφή για σκέψη) της Ιλιάδος του Ομήρου, στην Ραψωδία Ε’ και στους στίχους 743-744.

«κρατί δ’ επ’αμφίφαλον κυνέην θέτο τετραφάληρον χρυσείην, εκατό πολίων πρυλέεσσ’ αραρυίαν»

Νεοελληνική απόδοσις: Στο κεφάλι της (η Αθηνά) φόρεσε τετρακέρατη περικεφαλαία με λοφίο χρυσαφένια, κάτω από την οποία υπήρχε χώρος για μαχητές εκατό πόλεων.

Τι περικεφαλαία ήταν αυτή; Γνωρίζοντας ότι ο Όμηρος ξέρει παρά πολύ καλά τι λέει, εξάγεται το συμπέρασμα ότι κάτι άλλο εννοεί.

Τι ήταν Περικεφαλαία της Αθηνάς που είχε χώρο για 100 πόλεις;

omiros-1

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το πρώτο όφελος που έχουμε από τους μύθους είναι ότι πρέπει να αναζητούμε να μην αφήνουμε το νου μας να μένει αργός.

Ότι οι μύθοι είναι θεϊκοί φαίνεται από εκείνους που τους χρησιμοποίησαν.

Τους μύθους χρησιμοποίησαν θεόληπτοι ποιητές, οι καλύτεροι των φιλοσόφων, όσοι θέσπισαν μυστήρια και οι ίδιοι οι Θεοί στους χρησμούς.

Το γιατί όμως οι μύθοι είναι θεϊκοί πρέπει να το ερευνήσει η Φιλοσοφία. Επειδή κάθε όν χαίρεται με ότι είναι όμοιό του και αποστρέφεται τα ανόμοιά του, πρέπει και οι ιστορίες για τους Θεούς να είναι όμοιες με τους Θεούς, ώστε να γίνουν άξιες της θεϊκής ουσίας και να γίνουν οι Θεοί ευμενείς προς εκείνους που τις διηγούνται: τούτο θα επιτευχθεί μόνο με τους μύθους.

You might also like