Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Eurovision: Στον τελικό η Ελλάδα με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath»

Προκρίθηκαν ακόμη: Ρωσία, Αλβανία, Αρμενία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο.

Καθηλωτική, δυναμική, αιθέρια, η Μαρία Έλενα Κυριάκου τραγούδησε στη σκηνή του 60ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και έκλεψε τις εντυπώσεις στον α’ ημιτελικό, καταφέρνοντας να κατακτήσει και ένα από τα δέκα εισιτήρια για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό «on stage» και η παρουσία της κατάφερε να κερδίσει τους ψηφοφόρους ανά την Ευρώπη -καθώς κάθε χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τη δική της συμμετοχή.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Και ήταν και η έκτη χώρα που άκουσε το όνομά της από τις παρουσιάστριες του ημιτελικού, όταν ανακοινώθηκε ποιες συμμετοχές παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο σαββατιάτικο τελικό.

Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που προκρίθηκαν είναι:

– Ρωσία
– Αλβανία
– Αρμενία
– Ρουμανία
– Ουγγαρία
– Εσθονία
– Γεωργία
– Σερβία
– Βέλγιο

Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.

Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη φινλανδική συμμετοχή, που έγραψε ιστορία, στέλνοντας ένα χέβι μέταλ συγκρότημα με σύνδρομο Down στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αυτό δεν έφερε και την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο protothema.gr για την αποψινή της «μάχη»: «Υπάρχει πολλή αγωνία, αλλά θα τα πάμε πολύ καλά. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πρόβες. Στη χθεσινή γενική πρόβα που βαθμολογούσε η επιτροπή τα πήγαμε εξαιρετικά».

Μάλιστα, η ερμηνεύτρια σήμερα εξέφρασε την αισιοδοξία της ανεβάζοντας την παρακάτω εικόνα στα social media, γράφοντας: «Σήμερα είναι Η μέρα».

You might also like