Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Επίδομα θέρμανσης: Μπείτε στο TAXISnet να κάνετε αίτηση. Κριτήρια, προϋποθέσεις

Μπείτε στο TAXISnet να κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.

Ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες η εφαρμογή του συστήματος TAXISnet, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι ενδιαφερόμενοι τόσο για τα κριτήρια όσο και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Για τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε ότι το ετήσιο συνολικό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Ακόμα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι για τις δηλώσεις που θα γίνουν μέχρι τέλους του έτους, το επίδομα θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου ενώ εκείνες που θα κατατεθούν έως τέλη Μαΐου 2016, το επίδομα θέρμανσης θα τους καταβληθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου.

Στις δεκάδες υπογραφές που απαιτούνται από τους αρμόδιους διευθυντές του υπουργείου οικονομικών απέδωσε την πολύμηνη καθυστέρηση της υπουργικής απόφασης για την εκταμίευση του επιδόματος θέρμανσης ο κ.Τρυφων Αλεξιάδης.

Σχεδόν 20 ημέρες πριν το τέλος του χρόνου και ενώ το επίδομα θέρμανσης για το 2015 δεν έχει ακόμα διανεμηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα για αιτήσεις καταβολής του επιδόματος θέρμανσης που θα γίνουν έως 31.12.2015, τα χρήματα θα εκταμιευθούν τέλος Φεβρουαρίου του 2016, ενώ για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 01.01.2016 έως 31.05.2016, τα χρήματα θα δοθούν έως το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως τα κριτήρια έχουν «πετσοκόφτει» και το επίδομα θα το λάβουν οι σχεδόν μισοί δικαιούχοι σε σχέση με το 2014.

Ειδικότερα για τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε ότι το ετήσιο συνολικό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

You might also like