Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Έπασχε από νευρική ανορεξία και ο ιερέας της έκανε εξορκισμούς!

Ο Hernández Sahagún, είναι ένας Ισπανός ιερέας, που εάν ζούσε σε κάποια άλλη εποχή θα ήταν σίγουρα ιεροεξεταστής. Σήμερα απλά δηλώνει φανατικός του καθολικισμού και υπέρμαχος του στρατηγού Φράνκο και των μεθόδων του. Ο ιερέας αυτός οδηγείται στη δικαιοσύνη επειδή κατηγορείται πως υπέβαλλε σε 13 εξορκισμούς έφηβη ανορεξική κοπέλα, για να τη «σώσει, από τον Σατανά»

Ο πρώτος εξορκισμός έγινε το 2012, όταν οι γονείς της κοπέλας 16 ετών πείστηκαν από τον Jesús Hernández Sahagún, πως η κόρη τους δεν έτρωγε επειδή είχε μπει μέσα της κάποιο δαιμόνιο, ο διάβολος ο ίδιος. Οι γονείς μαζί με τον ιερέα, την έδεσαν στο κρεβάτι κρέμασαν σε όλο το δωμάτιο σταυρούς και την υπέβαλλαν σε μια δοκιμασία που κάνει τους πάντες να ανατριχιάζουν: Εξορκισμός.

Το σοκ για την κοπέλα φυσικά ήταν τεράστιο γιατί κανένας Σατανάς δεν είχε μπει μέσα της. Είχε τα δικά της ψυχολογικά προβλήματα που την οδήγησαν στην ανορεξία. Λίγους μήνες μετά τον εξορκισμό, η κοπέλα επιχείρησε να αυτοκτονήσει και σήμερα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική και προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα της.

Οι 13 εξορκισμοί έγιναν στο Μπρούργκος, στην περιοχή της Καστίλης. Οι 2 θρησκόληπτοι γονείς πριν πείστηκαν ολοκληρωτικά όταν ρώτησαν τον ιερέα εάν ο εξορκισμός θα είχε επιπτώσεις στην κόρη τους η οποία είχε ήδη ξεκινήσει θεραπεία με ψυχολογική υποστήριξη για την ανορεξία. «Όχι» τους απάντησε, «Ο θεός θα διώξει τον διάβολο από μέσα της και θα γίνει καλά. Η κόρη σας δεν έχει κάτι στην υγεία της. Την έχουν καταλάβει τα διαμόνια.

Η έφηβη εκτός από την ανορεξία, άρχισε να λιώνει μέρα με τη μέρα, με αυτό που την υπέβαλαν. Οι θείοι της παρατήρησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, και κάποια στιγμή κατάφεραν να αποσπάσουν από τους γονείς της ότι τηςν υποβάλλουν σε εξορκισμούς. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ιερέας είχε προλάβει πρώτα να την υποβάλει όμως, 13 φορές σε ένα μαρτύριο που διατάραξε περισσότερο την πνευματική της ισορροπία.

Το θέμα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού το μέρος του ιερέα πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος του Μπουργκος που είπε πως οι εξορκισμοί δεν ευθύνονται για την απόπειρα αυτοκτονίας της. Ο Hernández Sahagún, κατά την ακροαματική διαδικασία υπερηφανεύθηκε ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 200 εξορκισμούς. Χαρακτηριστική πάντως είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής, η οποία αναφέρει σε σκληρή γλώσσα, πως το μόνο που χρειάζεται είναι «εξορκισμός στην βλακεία»…

ΠΗΓΗ

You might also like