Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός: Αλλάζει από σήμερα 1η Αυγούστου ο τρόπος πρόσβασης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους, με την «ενεργοποίηση» των οικογενειακών ιατρών.

ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός

ΕΟΠΥΥ - Οικογενειακός γιατρός: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων ειδικοτήτων παύουν να ισχύουν και πλέον οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται μόνο σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ (eopyy.gov.gr) Οικογενειακούς Ιατρούς.

Ωστόσο, ο αριθμός των οικογενειακών ιατρών είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των συμβεβλημένων (περίπου 1.700) που ήταν μέχρι τέλος Ιουλίου στη διάθεση των πολιτών (μόλις το 30% των θέσεων έχουν καλυφθεί). ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική, όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος οικογενειακός ιατρός (είτε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ είτε στις δημόσιας δομές /ΤΟΜΥ) και οι πολίτες θα είτε δεν θα εξυπηρετηθούν, είτε θα πρέπει να καταβάλλουν οι ίδιοι την σχετική δαπάνη.

Σημειώνεται ότι ο ιατρικός κόσμος έχει απορρίψει το θεσμό του οικογενειακού ιατρού και κάνει λόγο για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι ιατροί κατηγορούν το υπουργείο Υγείας καθώς – όπως αναφέρουν – θέσπισε ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τις Ενώσεις των ιατρών. ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός

ΕΟΠΥΥ - Οικογενειακός γιατρός: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

Υποστηρίζουν δε ότι με την καθιέρωση του συστήματος των υποχρεωτικών παραπομπών, παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας που έχει γίνει ανάρπαστο από τα υγειονομικά συστήματα των άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες συμβάσεις – αντί να δέχονται δωρεάν 200 επισκέψεις ασφαλισμένων τον μήνα και να αποζημιώνονται με 2.000 ευρώ- θα έχουν έναν πληθυσμό ευθύνης 2.250 ατόμων έκαστος, και θααποζημιώνονται με περίπου 1.800 ευρώ. ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, ενημερώνει τους πολίτες ότι «τα στοιχεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.hdika.gr ) και απο κει θα μπορούν οι ασφαλισμένοι με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ να επιλέξουν τον οικογενειακό γιατρό που επιθυμούν και να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους».

Σε ό,τι αφορά δε τους ειδικευμένους ιατρούς, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται κανονικά όλους τους ειδικευμένους συμβεβλημένους ιατρούς οι οποίοι διατηρούν συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2018 με τον ΕΟΠΥΥ και υποχρεούνται να δέχονται έως 200 ασφαλισμένους τον μήνα. ΕΟΠΥΥ – Οικογενειακός γιατρός

You might also like