Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε την ελεγχόμενη κατάρρευση μιας γέφυρας στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ

Με την χρήση πάνω από 1.500 κιλά εκρηκτικών και με προσεκτικό σχεδιασμό που κράτησε τουλάχιστον τρεις μήνες η γέφυρα Greenfield στο Πίτσμπουργκ κατέρρευσε με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο

Μπορεί να χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να κατασκευαστεί, όμως αρκούσαν μόλις 10 δευτερόλεπτα για να μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδηρικών και τσιμέντου. Η γέφυρα Greenfield Bridge στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ είναι πλέον παρελθόν, καθώς το πρωί της Δευτέρας, πατήθηκε το κουμπί για την έκρηξη 1.500 κιλών εκρηκτικών τα οποία οδήγησαν στην ελεγχόμενη κατάρρευση της παλαιάς γέφυρας.

Η προετοιμασία για μία τέτοια ενέργεια μπορεί να πάρει αρκετό καιρό, πάνω από δύο με τρία χρόνια σε σχεδιασμό και έρευνα για τις επιπτώσεις στο τοπίο, ενώ η τελική φάση με την τοποθέτηση των εκρηκτικών κράτησε πάνω από τρεις μήνες. Κάποια εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν να κάνουν με την αμοιβή της εταιρίας που γκρέμισε και ανέλαβε την ευθύνη για την κατασκευή νέας γέφυρας, η οποία ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Η νέα γέφυρα θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η ομάδα των εκρηκτικών δημιούργησε τουλάχιστον 225 τρύπες στην δομή της γέφυρας για να χωρέσουν τα 1.500 κιλά των εκρηκτικών, τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλής η κατάρρευση αλλά και να γίνει η γέφυρα πολύ μικρά κομμάτια έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθούν εύκολα τα μπάζα.

Η περίμετρος ασφαλείας ήταν περίπου γύρω στα 250 μέτρα μακριά απαό την γέφυρα, ενώ κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από την περιοχή. Απαγορευμένα ήταν και τα δημοφιλή drones έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος κάποιος από τους χειριστές τους να βρεθεί κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την εταιρία που είχε αναλάβει αυτό το έργο, αφού όλα πήγαν βάσει προγράμματος. Δίνοντας παράλληλα ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα στους φωτογραφικούς φακούς που βρέθηκαν στην περιοχή, οι οποίο κατέγραψαν την κατάρρευση της γέφυρας.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More