Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Εκλογές 2015: Οι αμαρτίες Τσίπρα που θα ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πού θα χτυπήσουν Λαφαζάνης, ΝΔ

0

Πού θα «χτυπήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Λαφαζάνης στις εκλογές 2015;

Ο ΕΝΦΙΑ και οι «κενές» υποσχέσεις Τσίπρα, «όπλα» στα χέρια των αντιπάλων του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τηρήθηκαν αναμένεται να μονοπωλήσουν τη νέα προεκλογική περίοδο, καθώς τα επιτελεία όλων των κομμάτων ετοιμάζουν ήδη τα σποτάκια με δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και μελών της κυβέρνησής του, κυρίως για τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί να καταργήσουν. Πρωτεργάτης σε αυτό αναμένεται να είναι όχι η ΝΔ, αλλά ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρώην Αριστερή Πλατφόρμα και νυν Λαϊκή Ενότητα.

Κυρίαρχο όπλο στη φαρέτρα των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να είναι ο ΕΝΦΙΑ, που όχι μόνο δεν καταργήθηκε, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά στη συνέχεια ούτε «διορθώθηκε» όπως ήταν η δεύτερη υπόσχεση, για να καταλήξουμε να πληρωθεί και φέτος και το 2016 και, μάλιστα, όχι σε 6 δόσεις, όπως το 2014, αλλά σε 5 δόσεις, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την πληρωμή για τους ιδιοκτήτες.

Βοηθητικά των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης, όλων των αποχρώσεων, θα είναι και όλα τα μέτρα που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές, έχουν όμως ήδη ψηφιστεί με το τρίτο Μνημόνιο και τα εκκαθαριστικά θα φθάσουν το αργότερο τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για την εισφορά αλληλεγγύης που μονιμοποιείται και θα ενσωματωθεί στη φορολογική κλίμακα, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, την αύξηση στους φόρους των αγροτών, τόσο για το εισόδημα όσο και για το αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης, άρα και τη μείωση του επιδόματος και των δικαιούχων, την αύξηση στους φόρους για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

Εκτός από τους φόρους, έρχονται και οι πρώτες συντάξεις που θα καταβληθούν μειωμένες, λόγω της αύξησης των εισφορών υγείας, ενώ με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αναμένεται και το μαχαίρι στις επικουρικές.

Τα υπόλοιπα κόμματα θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι με αναβαπτισμένη λαϊκή εντολή θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί μέτρα που ήδη έχει ψηφίσει και έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει, παραθέτοντας, μάλιστα και αποσπάσματα από το Μνημόνιο.

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να είναι και οι όποιες δηλώσεις από την πλευρά των δανειστών, οι οποίοι θα φροντίζουν να υπενθυμίζουν σε τακτά διαστήματα ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει σειρά μέτρων, από τα οποία θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της βοήθειας.

«Το μεγαλύτερο πολιτικό μου λάθος είναι ότι προώθησα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχα στη Βουλή.

«Η πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας έδειξε σταθερότητα σε αυτό που υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές ότι θα πραγματοποιήσουν» ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος προσθέτοντας ότι οι βουλευτές εξευτελίστηκαν.

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β ανέφερε ότι «και ο δεξιός, συντηρητικός άνθρωπος θα εκτιμήσει τον Λαφαζάνη και τους συνεργάτες του επειδή έχουν σταθερή άποψη» ενώ για τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε «είχαμε κοινές θέσεις από πριν, όσο αφορά στην οικονομική πολιτική και τους σχεδιασμούς μάλιστα σε μεγάλο βαθμό».

loading...
You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More