Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Εκκλησία του Μπέικον: Η νέα θρησκεία στις ΗΠΑ

Δοξάστε το “Θεό Μπέικον”… Αυτά γράφουν οι διαφημίσεις της εκκλησίας του Μπέικον στους δρόμους των ΗΠΑ τελευταία…

Η Θρησκέια αυτή ιδρύθηκε το 2010, αλλά έχει στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, τους τελευταίους μήνες, με τις billboard διαφημίσεις της που έχουν γεμίσει τους δρόμους του Λος Άντζελες. Και αν αναρωτιέστε, η Ενωμένη Εκκλησία του Μπέικον “είναι μία πραγματική, νόμιμη εκκλησία”, όπως ξεκαθαρίζεται στην ιστοσελίδα της.

eklisia-beikon-1

Μάλιστα, μέσω της διαφημιστικής της καμπάνιας, η οποία προωθεί και τη δέσμευσή της να προσφέρει δωρεάν, νόμιμες γαμήλιες τελετές σε όλα τα ζευγάρια, η Εκκλησία του Μπέικον έχει καταφέρει, μέσα σε τρεις μήνες, να τριπλασιάσει τα μέλη της. Κατά τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας της, είχε προσελκύσει 4 χιλιάδες πιστούς. Τώρα, αναφέρει ότι αριθμεί πάνω από 12 χιλιάδες μέλη.

Η Εκκλησία του Μπέικον ιδρύθηκε “από φίλους του μάγου Penn Jillette” και τονίζει ότι το όνομά της “δεν έχει καμία σχέση με έναν αγενή όρο για τους αστυνομικούς” . “Επιλέξαμε ένα αστείο όνομα, για να δείξουμε πόσο λάθος είναι να δίνουμε αυτομάτως σεβασμό και ειδικά νομικά προνόμια στις θρησκείες”, γράφουν οι ιδρυτές της.

Η αλήθεια είναι ότι, στις ΗΠΑ, η ίδρυση μίας θρησκείας/εκκλησίας, δεν είναι και τόσο δύσκολη.

Πρόσφατα, ιδρύθηκε μία παρομοίως παράξενη εκκλησία, εκείνη της Κάνναβης, ενώ το θέμα απασχόλησε και τον γνωστό κωμικό John Oliver, ο οποίος ίδρυσε και αυτός τη δική του, για να αναδείξει το πόσο παράλογο είναι ο οποιοσδήποτε να μπορεί τόσο εύκολα να το κάνει και να αποκομίσει τα σχετικά οφέλη (έκπτωση φόρου, δικαίωμα να λαμβάνει εισφορές κτλ.):

Πέραν τούτου, οι πιστοί του Μπέικον, το οποίο “σε αντίθεση με τον Θεό που είναι αόρατος, τουλάχιστον είναι ευαπόδεικτα αληθινό”, ακολουθούν 9 Εντολές του Μπέικον, τις οποίες προσπάθησαν να κάνουν 10, “αλλά τελείωσε ο χώρος στις πλάκες” και δεν ήθελαν “να αρχίζουν από την αρχή” το σκάλισμα.

eklisia-beikon-2

Η αποστολή δε, της Εκκλησίας είναι εξαπλή:

Να αντιτίθεται στις υπερφυσικές αξιώσεις. “Είμαστε σκεπτικιστές και άθεοι. Στη δική μας θρησκεία, αμφιβάλλουμε για τη θρησκεία”, γράφουν.
Να πολεμά τις διακρίσεις. “Οι άθεοι δεν είναι κατώτεροι και δεν θα έπρεπε να περιθωριοποιούνται”.
Να μαζεύει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Να πραγματοποιεί νόμιμες γαμήλιες τελετές, πάντα δωρεάν.
Να εκθέτει τα θρησκευτικά προνόμια “ως χαζά”, διεκδικώντας τα ίδια δικαιώματα για το Μπέικον.
Να δοξάζει το Μπέικον (και το Χορτοφαγικό Μπέικον ή το Μπέικον Γαλοπούλας)!

Χάρη και στη διαφημιστική της εκστρατεία, η Εκκλησία του Μπέικον υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει καταφέρει να μαζέψει πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι, πλέον, μία “από τις γρηγορότερα διαδιδόμενες θρησκείες στον κόσμο”…

You might also like