Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Δήλωση βόμβα: Βρήκα τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ποιος ισχυρίζεται ότι έχει βρει εδώ και καιρό τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Οι αρχαίοι τάφοι και τα μνήματα που ακόμα δεν έχουν ανασκαφεί και θα μπορούσαν να φέρουν στην επιφάνεια δόξα, άλλα και θησαυρούς αμύθητης αξίας Θα μπορούσαν ακόμα να είναι η καλύτερη απάντηση στον Σόιμπλε και στους Ευρωπαίους, σώζοντας την Ελλάδα από το χρέος και όλα τα κακά.

Ετών, περίπου 67, ο Νίκος Τιβικέλης, συνταξιούχος από τη Μηλέα Ελασσόνας και κάτοικος Γιάννουλης, από δέκα χρόνων, όπως λέει στο tromaktiko, ασχολείται με την ιστορία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στην περιοχή του Ολύμπου, όπου ήκμασε η Αρχαία Περραιβία, βρίσκεται και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχει εντοπίσει και μάλιστα κάλεσε τους αρχαιολόγους πριν από χρόνια για να τον ανασκάψουν, αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν έγινε τίποτα.

Τον κ. Νίκο τον συναντήσαμε στη Γιάννουλη και μας μίλησε για τα… ευρήματά του ξεκαθαρίζοντάς μας όμως από την αρχή ότι όλοι τον θεωρούν «τρελό», πράγμα που δεν αποδέχεται, παρουσιάζοντάς μας μάλιστα και τα σχετικά αντίγραφα των αιτήσεών του που κατέθεσε κατά καιρούς στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, ζητώντας την ανασκαφή και την αποκάλυψη των ταφικών μνημείων.

Οι Εννέα Τούμπες

«Από 10 χρόνων, θα μας πει, ασχολούμαι με την ιστορία, και είμαι σίγουρος ότι έχω βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του θησαυρού του αλλά και τον τάφο της Ολυμπιάδος, της μητέρας του. Όλοι αυτοί οι τάφοι βρίσκονται στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο τμήμα του Ολύμπου που είναι στη Θεσσαλία και εάν αποκαλυφθούν θα μας σώσουν!

Για μένα ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι απέναντι από το Σαραντάπορο, εκεί στο δρόμο προς Κοζάνη, κοντά στη γέφυρα και μάλιστα πριν από πολλά χρόνια τον κατέδειξα στους αρχαιολόγους που μου είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανασκαφή. Θυμάμαι, ότι τότε τα χρήματα που χρειαζόντουσαν ήταν περίπου 150.000 δραχμές! Είδα ότι δεν με βοηθούσε κανείς και πήγα τότε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα που με άκουσε, έστειλε αρχαιολόγους στην περιοχή, αλλά τελικά δεν κατάλαβα γιατί δεν έγιναν έρευνες στην περιοχή»…

Ο άνθρωπος θα μας πει πολλά. Για τις εννέα «τούμπες» που υπάρχουν στην περιοχή και που κρύβουν τάφους μεγάλων βασιλιάδων με τους θησαυρούς τους και πολλά άλλα. Ιστορίες που θα μπορούσαν να εγγίζουν ίσως και τα όνειρα της τρέλας, όμως η ιστορική αλήθεια για την Αρχαία Περραιβία και τους θησαυρούς της παραμένει καλά κρυμμένη και ίσως αύριο να μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη καθώς: Οι Περραιβοί θεωρούνται πρωτοελληνικό πελασγικό φύλο, και έδωσαν το όνομα στην περιοχή, την ονομαζόμενη Περραιβία, στην οποία διέμεναν μαζί με άλλα φύλα, τους Λάπιθες (αιολικό φύλο) και στη συνέχεια τους Δωριείς.

Το όνομα «Περραιβός» θεωρείται ότι είναι μυκηναϊκής προέλευσης και σημαίνει, σύμφωνα με τους μελετητές, αυτόν που έχει κυρτωμένο, γερμένο, το σώμα του προς τα εμπρός – χαρακτηριστικό γνώρισμα των ορεσίβιων κατοίκων. Για πρώτη φορά το όνομά τους μνημονεύεται στους ύμνους του Ορφέα προς τον θεό Απόλλωνα, ενώ αναφέρονται στον κατάλογο όσων έλαβαν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο. Η Περραιβία, ως περιοχή, εκτεινόταν μεταξύ του Ολύμπου και του Πηνειού και οριζόταν γεωγραφικά από τις διαβάσεις των Τεμπών, της Πέτρας και του Σαρανταπόρου (Βολουστάνα ή Volustana).

Οι πόλεις, που μνημονεύει ο Όμηρος, ήταν η Κύφος και η «Δυσχείμερος Δωδώνη» (η θεσσαλική), των οποίων οι κάτοικοι, Αινιάνες και «μενεπτόλεμοι» (=καρτερικοί) Περραιβοί, είχαν συμμετάσχει στην εκστρατεία στην Τροία υπό τον Γουνέα, καθώς επίσης και οι πόλεις Άργισσα, Όρθη, Ηλώνη, Γυρτώνη και Ολοσσών, των οποίων οι κάτοικοι είχαν εκστρατεύσει, ομοίως, υπό τον Πολυποίτητο, Βασιλέα των Λαπιθών, γιο του ήρωα Πειρίθου. Απ” όλες τις παραπάνω πόλεις, κατά τους ιστορικούς χρόνους συναντώνται μόνο η Ολοσσών, η Γυρτώνη, η Άργισσα, η Ηλώνη, ενώ μεταγενέστερα και οι πόλεις Γόνος, στην είσοδο των Τεμπών, Φάλαννα, στα ερείπια της ομηρικής Όρθης, Άτραξ, καθώς και οι πόλεις της Περραιβικής Τρίπολης – Πύθιο, Δολίχη και Άζωρος.

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More