Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Χαμός στο Taxisnet: Έδωσαν παράταση για εφορία και ΕΝΦΙΑ, αλλά μπήκαν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμη καταβολή! Τι πρέπει να κάνετε

Πώς μπήκαν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμη καταβολή φόρου και ΕΝΦΙΑ ενώ υπήρχε παράταση; Τι πρέπει να κάνετε;

Άγνωστη αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η λέξη «οργάνωση» στην χώρα μας, με τελευταίο παράδειγμα την παράταση για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει παράταση μέχρι χθες το βράδυ για την καταβολή των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, στο Taxisnet τα ποσά των δόσεων αυτών εμφανίζονταν προσαυξημένα!

Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση στους φορολογούμενους, με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να καλεί ουσιαστικά τους πολίτες να αγνοήσουν τις προσαυξήσεις που εμφανίστηκαν στο Taxisnet.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την επιβολή προσαυξήσεων στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2015 σε όλους τους φορολογούμενους, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει:

Με την ΠΟΛ.1258/30.11.2015 παρατάθηκαν μέχρι και την 2/12/2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/11/2015. Έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες, η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις πληρωμές που έγιναν στις 2 Δεκεμβρίου θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» στο TAXISnet, δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής.

You might also like