Χαμός στις συντάξεις μετά τις εκλογές: Ποιες κόβουν, ποια 10 μέτρα τις «ψαλιδίζουν»

Ποιες συντάξεις θα μειωθούν μετά τις εκλογές;

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές για τους συνταξιούχους. Δέκα μνημονιακά μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και άσχετα από το ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση έρχονται μειώσεις στα ποσά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στις συντάξεις.

Τα μέτρα φέρνουν αλλαγές τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα. Η διαφορά στα ποσά των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 5,2% για όλους και έρχονται ακόμη μεγαλύτερες περικοπές τους επόμενους μήνες με την αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων.

Η πρώτη μεγάλη μείωση έρχεται με την αύξηση των κρατήσεων υπέρ υγείας στο 6% σε κύριες και επικουρικές.

Αμέσως μετά έρχεται η σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 80.000 άτομα που θα χάσουν το βοήθημα.

Τρίτη μεγάλη αλλαγή θα είναι η μείωση της επικουρικής σύνταξης για ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσιογράφους, γιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς στρατιωτικούς κλπ. Η μείωση θα είναι στο 5,2% ανάλογη με αυτή που ήδη έγινε στους δικαιούχους επικουρικής μέσω ΕΤΕΑ, καθώς πλέον εντάσσονται και αυτοί στο ενιαίο ταμείο.
Ταυτόχρονα αυξάνεται η ποινή για όσους βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα και έτσι θα υπάρξει νέα μείωση των ποσών των δικαιούχων.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον θα γίνεται με μεικτό τρόπο βάσει των ετών ασφάλισης

Παγώνει ως το 2021 η κατώτερη σύνταξη στη σημερινή ονομαστική της αξία.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφαπαξ βοηθήματος

Καταργούνται οι φόροι υπερ τρίτων

Καταργείται σταδιακά η επιχορήγηση από το κράτος των Ταμείων με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών σε ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που φτάνει σήμερα στο 80% και 90%.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί και απομένει μονάχα η εφαρμογή τους, άσχετα απ” το κυβερνητικό σχήμα.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More