Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Αποκαλύψεις σοκ για Κωστή Πολύζο: Πώς σκότωσαν και τον πατέρα του 19 χρόνια πριν

Πώς σκότωσαν και τον πατέρα του Κωστή Πολύζου 19 χρόνια πριν;

Ξεκίνησαν επισήμως οι διαδικασίες διερεύνησης των πραγματικών αιτιών θανάτου του Γιώργου Πολύζου, πατέρα του Κωστή Πολύζου και πρώην συζύγου της κατηγορούμενης για τη δολοφονία του γιου τους, Δέσποινας Κουτσέγκου.

Ο πατέρας του Κωστή Πολύζου πέθανε από ανακοπή καρδιάς ξαφνικά, πριν από 19 χρόνια, σε ηλικία 42 ετών στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Τότε εκδόθηκε ένα πιστοποιητικό θανάτου όπου αναφερόταν ως αιτία η ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν διενεργήθηκε νεκροψία. Ο νοσοκομειακός γιατρός που εξέδωσε τότε το πιστοποιητικό δεν ζει πια, και τα ερωτήματα είναι πολλά.

Κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να ήταν άλλη η αιτία θανάτου ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την ταφή του, που έγινε χωρίς να διερευνηθεί τίποτε άλλο; Τότε οι φήμες βοούσαν στην περιοχή για τη συμπεριφορά της συζύγου του, της γυναίκας που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Ενώ κανείς δεν μπόρεσε να αποδεχτεί το γεγονός ότι πριν κλείσει έναν χρόνο χήρα, παντρεύτηκε με τον κατά 7 χρόνια μικρότερό της Χρήστο Ντιό, ο οποίος επίσης κατηγορείται για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου.

Όλο το χωριό σιγοψιθύριζε τότε για τα αίτια του ξαφνικού θανάτου τους 42χρονου και τώρα -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα StarPress – ανοίγει ο φάκελος και οι έρευνες που θα γίνουν αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις.

Να ερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου

Οι εξελίξεις που «πάγωσαν» το πανελλήνιο πριν από περίπου ένα μήνα, με τη σύλληψη για το φρικτό θάνατο του Κωστή Πολύζου της μητέρας του και του πατριού του, οδήγησαν την οικογένεια του Γιώργου Πολύζου στην απόφαση να ζητήσουν να ανοίξει ο φάκελος του θανάτου του. Η οικογένεια Πολύζου επιθυμεί να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και γιατί δεν έγινε νεκροτομή. Οι συγγενείς του δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι πρέπει για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Στο πλευρό τους σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια θα είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Τέλλιος, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος, ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ο οποίος φημίζεται για τις γνώσεις και την εμπειρία του αλλά και τις δύσκολες υποθέσεις που έχει αναλάβει και έχει φέρει σε πέρας.

Αρχικά θα πρέπει να εξεταστούν τα οστά του Γιώργου Πολύζου και να διαπιστωθεί καταρχήν αν ανήκουν σε αυτόν διότι υπάρχουν οι υποψίες ότι μπορεί να έχουν «μπερδευτεί» και στη συνέχεια να δώσουν και απαντήσεις για το θάνατό του.

Τα οστά του πατέρα του Κωστή Πολύζου διατηρούνται σε οστεοφυλάκιο, με τους ψιθύρους στη Σιάτιστα να αμφιβάλλουν ότι αυτά όντως ανήκουν στον Γιώργο Πολύζο. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι όταν έγινε η εκταφή του τα οστά χάθηκαν για δύο μέρες και ίσως τα ανακάτεψε η χήρα με άλλων για να εξαφανίσει στοιχεία.

Σε παλαιότερη επικοινωνία μας με τον ιατροδικαστή Αναστάσιο Θεοδωρίδη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μας είπε ότι είναι δύσκολο μετά από 19 χρόνια να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή τους και θα τα καταθέσει όλα.

Θα καταθέσει μήνυση η οικογένεια

Η οικογένεια μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Αθανάσιου Τέλλιου θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του πατέρα του Κωστή Πολύζο, καθώς υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι η αιτία θανάτου δεν είναι αυτή που αναγράφηκε τότε στο πιστοποιητικό θανάτου αλλά ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

O κ. Τέλλιος μιλώντας στη «Starpress» τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα ανοίξει άμεσα και η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα καθώς ήδη έχουν περάσει 19 χρόνια και το αδίκημα θα παραγραφεί σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, τους μάρτυρες αλλά και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Πολύζος δηλητηριάστηκε. Ο άνδρας πριν πεθάνει επισκέφθηκε το κέντρο Υγείας της Σιάτιστας καθώς δεν αισθανόταν καλά και οι γιατροί που τον εξέτασαν υποπτεύθηκαν δηλητηρίαση και ζήτησαν την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Όμως, ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες.

Το σατανικό ζευγάρι είναι ήδη προφυλακισμένο, καθώς κατηγορούνται ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου 2011, σκότωσαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Σιάτιστα Κοζάνης τον 23χρονο γιο της γυναίκας από τον πρώτο γάμο της και, στη συνέχεια, τον έθαψαν σε χωράφι ιδιοκτησίας του δεύτερου συζύγου της. Ο πατριός του Κωστή βρίσκεται στις φυλακές των Γρεβενών και η μητέρα του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ και για τους δύο, καθώς οι πράξεις τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία μάρτυρα και πλαστογραφία μετά χρήσης.

Το σατανικό ζευγάρι, 49 ετών εκείνη, 42 ετών ο πατριός, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά, μάλιστα, με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου και η δολοφονία φαίνεται να έγινε με αφορμή αυτά τα δάνεια.

You might also like