Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Η απίστευτη στιγμή της γέννησης ενός χταποδιού!

Γέννησης ενός χταποδιού: Το Κέντρο Ιχθυοτροφείων & Θαλάσσιων Επιστημών Βιρτζίνια των ΗΠΑ υποδέχθηκε στον κόσμο ένα μωρό χταπόδιτο απόγευμα της Τρίτης. Την επόμενη ημέρα ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο από τη στιγμή της γέννας, που αποδεικνύει – για ακόμη μία φορά – το θαύμα της ζωής.

Στο διάρκειας δέκα δευτερολέπτων βίντεο το χταπόδι αλλάζει χρώμα και από ένα ημιδιαφανές λευκό γίνεται καφέ, καθώς βγαίνει από το αυγό του.

Κατά τη διάρκεια της εκκόλαψης τα χρωματοφόρα κύτταρα του μικρού χταποδιού ενεργοποιούνται προκαλώντας την αλλαγή του χρώματός του.

«Η ομάδα μας θεωρεί πως η ενεργοποίηση έγινε λόγω του στρες της εκκόλαψης ή λόγω του ενστίκτου του ζώου να καμουφλαριστεί για προστασία», εξήγησε ο Matthew Klepeisz, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του Κέντρου.

Η αλλαγή χρώματος είναι φυσιολογική για τα χταπόδια.

«Το χταπόδι έχει ειδικούς μύες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς παλμούς για να ανοιγοκλείσουν τους σάκους του, επιτρέποντάς του έτσι να καμουφλαριστεί», ανέφερε η Julie Levans, ανώτερη επιμελήτρια ψαριών, ασπόνδυλων και κτηνοτροφίας. γέννησης ενός χταποδιού

Το μωρό που εμφανίζεται στο βίντεο χαίρει άκρας υγείας και δεν έχει «βαφτιστεί» ακόμη από τους ιθύνοντες του Κέντρου.

You might also like