Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ! Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Σιβηρία με προορισμό τον Βόρειο Πόλο!

Ένα άγνωστο και αμφισβητήσιμο κομμάτι του παρελθόντος της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι και η πληροφορία αν έφτασε στην …Σιβηρία! Όμως τα στοιχεία υπάρχουν.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για το αν ο Μέγας Αλέξανδρος την Σιβηρία είναι πολλά και προέρχονται από πολλές πηγές. Εδώ θα εξετάσουμε μερικές μόνο.

Ο Αλ-Ομάρι, ο γραμματέας του σουλτάνου της Αιγύπτου, στον XIV αιώνα. στο βιβλίο «The Way» από τα μάτια των μεγάλων κέντρων των κρατών, έγραψε ότι:

«Στην γη της Σιβηρίας που έχει πολύ κρύο, και χιόνι …χιόνι που σκεπάζει τα πάντα για 6 μίνες πήγαιναν έμποροι μέχρι την Yugorskaya όπου κατοικούσαν λίγοι άνθρωποι . Πίσω από την Yugorskaya είναι ο Βορρας με συνεχές σκοτάδι όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα μεγάλο πύργο που χτίστηκε από τον Iskender. (τον Μ. Αλέξανδρο δηλαδή)

Ο Quintus Curtius Rufus – Ρωμαίος ιστορικός, ρήτορας, διάσημος για το έργο «Η ιστορία του Μεγάλου Μακεδόνα Αλεξάνδρου», γράφει τα εξής:

«Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του έτους, υπάρχει τόσο πολύ χιόνι παντού που δεν υπάρχει κανένα ίχνος πτηνών ή οποιοδήποτε άλλου ζώου. Αιώνιο σκοτάδι καλύπτει τον ουρανό, μέρα και νύχτα, και με πολύ δυσκολία μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει δίπλα σου. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ανθρώπινη παρουσία και ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου, υπέστη καταστροφές:.. από την πείνα, το κρύο, την υπερβολική κούραση και την απελπισία»

Σε αυτές τις βόρειες παγωγμένες περιοχές, βρέθηκε μπρούτζινο άγαλμα του Ηρακλή καθώς και μακεδονικά όπλα και θώρακες. Των αξιωματικών είναι φτιαγμένες από χρυσάφι ενώ των στρατιωτών του από ασημί… Πιστεύεται ακόμα ότι εκεί υπάρχουν 3 τόνοι χρυσού του Μ. Αλεξάνδρου.

ma1

Το μπρούτζινο άγαλμα του Ηρακλέους

Τα παραπάνω γραπτά κείμενα είναι ένα μικρό δείγμα ανάμεσα από πολλά ντοκουμέντα. Μελέτες επάνω σε αυτά έδειξαν ότι οι πληροφορίες δεν μπορεί να είναι παρά αυθεντικές. Παράδειγμα: από το μήκος των ίσκιων των δένδρων το μεσημέρι, οι σημερινοί επιστήμονες συμπέραναν σε πιο γεωγραφικό πλάτος και μήκος έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και το επιστημονικό συνεργείο που τον συνόδευε. Που ήταν αυτό;

Δείτε τον χάρτη:

ma2

Χάρτης του 1673: I.Gondiusa. Στα δυτικά της λίμνης Teletskoye ορίζεται ο δρόμος προς τη χώρα Kataev, ο οποίος συναντήθηκε με το δρόμο του Μακεδόνα Στρατηλάτη.

Ο Καθηγητής Bernard Heuvelmans, ο Σοβιετικός επιστήμονας στις ΗΠΑ Ivan T. Sanderson, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Φιλοσοφίας Boris Fedorovich και άλλοι. υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι «Γωγ και Μαγώγ» που τους έκλεισε στα τάρταρα ο Μ. Αλεξανδρος ήταν Νεάντερταλ. Βρέθηκαν πολλά στοιχεία για το μέρος που έκλεισε ο Αλέξανδρος τους «Γωγ και Μαγώγ», αλλά θα αναφερθούμε, ίσως κάποια άλλη στιγμή…

ma3

Αναπαράσταση της χάλκινης πόρτας της εισόδου του Μ. Αλεξάνδρου στα Τάρταρα

Απομεινάρια των Νεάντερνταλ ήταν τα ρυπαρά γένη «Γώγ και Μαγώγ» .Κατοικούσαν σε 6 πόλεις γράφει ο Διόδωρος. Η κυριότερη πόλη ήταν σε απότομο βράχο και λέγονταν AORN. Ο Ηρακλής τρεις φορές προσπάθησε να την κατακτήσει αλλά δεν τα κατάφερε . Όταν οι γύρω κάτοικοι που υπέφεραν από τους «Γωγ και Μαγώγ» ζήτησαν την βοήθεια του Αλεξάνδρου, εκείνος δέχτηκε αυτήν την πρόκληση.

Αυτό που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Ηρακλής το κατέκτησε ο Μ. Αλέξανδρος δίνοντας 30 αργύρια σε έναν γέρο με τους 2 γιους του και του έδειξαν ένα κρυφό μονοπάτι και έτσι ο Αλέξανδρος κατέκτησε την πόλη στον βράχο AORN.

ma4

Χάρτης που δείχνουν οι Ρώσοι με ντοκουμέντα ότι ο Μ. Αλέξανδρος πλησίαζε τον Βόρειο Πόλο .

Το έχουν καμάρι οι Ρώσοι αλλά οι Έλληνες τα κρύβουν. Όταν βρήκαν περγαμηνές στην Αίγυπτο που έγραφαν για τον Αλέξανδρο τις πήρε το Βατικανό και φώναξε επιστήμονες να τις μελετήσουν . Έγραφε πράγματα άγνωστα για τον Αλέξανδρο. Ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να φέρουν τις μεταφράσεις. Η Εκκλησία αντέδρασε και όπως έγραψαν ξένες εφημερίδες, το Άγιο Όρος έκαψε το πλοίο Ελεάννα που ήταν αυτοί οι επιστήμονες.

Ας το πάμε και λίγο πιο πέρα…

ma5

ma6

Αυτά είναι πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία. Δείχνουν καμήλες. Μάλλον κάποτε η περιοχή δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα, καλυμμένη με χιόνια και πάγους. Το κλίμα ήταν διαφορετικό.

Λίγο παραπέρα είναι και η λίμνη Taimy:

m7

Στη λίμνη Taimyr υποστηρίζουν Ρώσοι επιστήμονες ότι βρίσκεται η βιβλιοθήκη των Υπερβορείων, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής της ιστορίας της Ατλαντίδας, τα έργα του Ασκληπιού, και του Χείρωνα.

Αλλά ο τόπος αυτός δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και δεν έχει μελετηθεί ακόμη. Είναι στον Βόρειο Πόλο…

You might also like