Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο θα επιβιώνατε αν εγκλωβιζόσασταν σε σούπερ μάρκετ;

Ένας επιστήμονας όχι μόνο αναρωτήθηκε αλλά έδωσε τελικά και απάντηση, για το… τι θα γινόταν αν κάποιος εγκλωβιζόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Στο πλαίσιο μίας έρευνας που πραγματοποίησε o αστροβιολόγος Dr Lewis Dartnell, εξετάζοντας το φανταστικό σενάριο μιας Αποκάλυψης στη Μεγάλη Βρετανία, διαπίστωσε ότι το διάστημα που μπορεί να ζήσει κάποιος, τρώγοντας και πίνοντας αποκλειστικά και μόνο ό, τι υπάρχει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ είναι περίπου μισός αιώνας.

Συγκεκριμένα, το χρονικό αυτό διάστημα διαμορφώνεται στα 55 χρόνια, με δεδομένο την ποσότητα από τα προϊόντα στα ράφια και αυτά στις αποθήκες ενός μεγάλου καταστήματος.

Παράλληλα, ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας είναι ότι το 36% του πληθυσμού διατηρεί μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση καταστροφής.

Σε ποσοστό 61% το φαγητό ήταν η πρώτη επιλογή όσων ρωτήθηκαν τι θα έπαιρναν μαζί τους σε επείγουσα ανάγκη. Αμέσως μετά και σε ποσοστό 53% απάντησαν πως θα έπαιρναν ιατρικές προμήθειες, ενώ ένα 47% δήλωσε πως θα άρπαζε το κινητό τηλέφωνο.

Ολόκληρη η μελέτη θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair που θα γίνει στο Birmingham.

You might also like