When they see us: Η νέα σειρά για να ξεχάσεις το Τσέρνομπιλ

When they see us: Υπερβολές, ιεροσυλία ή απλώς άστοχη σύγκριση; Άκουσον μεν, παταξον δε, φίλε αναγνώστη. Ξέρουμε ότι το Τσέρνομπιλ είναι πλέον στις πρώτες θέσεις της λίστας των αγαπημένων σου σειρών.

When they see us: Η νέα σειρά για να ξεχάσεις το Τσέρνομπιλ

Και όχι άδικα γιατί ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα που δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. Και αυτή η σειρά που θα σου προτείνουμε σήμερα όμως αξίζει την προσοχή σου.

Είναι η δεύτερη στη βαθμολογία του IMDB πίσω απ’ το Τσέρνομπιλ και διαθέτει όλο το…πακέτο.

Πρόκειται για το «When they see us». Άλλη μια βιογραφική μίνι σειρά. Το βιογραφικό είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της εποχής για το τι πουλάει τηλεοπτικά.

Η συγκεκριμένη σειρά 4 επεισοδίων που έκανε η Άβα Ντουβερνέ για το Netflix, αναπαριστά την επονομαζόμενη Central Park Five υπόθεση. Οι 5 άντρες του Σέντραλ Παρκ. Πέντε νεαρά παιδιά, πέντε μαύροι που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για τον βιασμό μιας κοπέλας. When they see us

Μετά από 13 χρόνια στη φυλακή – κάποιοι βγήκαν στα 6 – ο πραγματικός βιαστής ομολόγησε και ήταν ένας λευκός. Όχι μαύρος. Οι πέντε άνθρωποι όμως στιγματίστηκαν κι έχασαν πολλά χρόνια από την ελευθερία τους. When they see us

Αυτό συνέβη το 1989 και από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην αντιμετώπιση της αστυνομίας των ΗΠΑ, αλλά και του δικαστικού συστήματος ως προς τους μαύρους.

Το περίφημο framing καλά κρατεί και οι προφανείς ή εύκολοι ένοχοι είναι πάντοτε η καλύτερη λύση για την απρόσκοπτη εργασία των αστυνομικών.

NetflixtsernompilWhen they see usνέα σειράσειρά