Το απολίθωμα ενός άγνωστου ως σήμερα είδους δεινόσαυρου, του τιτανόσαυρου, ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, εκτίθεται από σήμερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.
Αυτός ο τιτανόσαυρος, μήκους 37,2 μέτρων αποτελεί τόσο νέο είδος για τους ειδικούς που το επιστημονικό όνομά του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Τον συγκεκριμένο τον βρήκαν οι παλαιοντολόγοι το 2014 στην Παταγονία, στην Αργεντινή.
Πρόκειται για ένα νεαρό ζώο, αδιευκρίνιστου γένους, το οποίο ζύγιζε 70 τόνους, δηλαδή όσο δέκα ελέφαντες της Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου.
Ο τιτανόσαυρος είναι τόσο μεγάλος που το κεφάλι και ο λαιμός του ξεπερνούν την αίθουσα όπου εκτίθεται στο Μουσείο και φτάνει ως το χωλ, κοντά στα ασανσέρ
Ο παλαιοντολόγος Diego Pol, ο οποίος συμμετείχε στις ανασκαφές, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη «μοναδική στη ζωή του. Βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας φάρμας, ο οποίος ειδοποίησε το Μουσείο Παλαιοντολογίας Egidio Feruglio, έχοντας ανακαλύψει κάτι στον κήπο του.
Οταν οι ειδικοί άρχισαν να σκάβουν, τότε ανακάλυψαν το μέγεθος. Στο σημείο βρέθηκαν 223 απολιθωμένα οστά, από έξι διαφορετικά ζώα, όλα νεαρής ηλικίας τα οποία είχαν πεθάνει σε διαφορετικές εποχές, με μερικά χρόνια ή μερικούς αιώνες διαφορά.
Ο τιτανόσαυρος ζούσε στα δάση της Παταγονίας πριν από 95 ή 100 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους που ανακαλύφθηκαν ποτέ.
Χρειάστηκαν πάνω από 6 μήνες σε μια καναδική εταιρεία για να υλοποιήσουν το καλούπι, το οποίο βασίζεται σε 84 οστά, τα οποία ανακαλύφθηκαν στη φάρμα της Αργεντινής.