Βρέθηκε χάρτης της Μέσης Γης με σημειώσεις του ίδιου του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν

Στον χάρτη ο Τόλκιν αναφέρεται στο Βελιγράδι, την Ιερουσαλήμ και την Κύπρο, που αποτέλεσαν έμπνευση για τα τοπία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ένας χάρτης της Μέσης Γης, δηλαδή της ηπείρου που γέννησε η φαντασία του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Χόμπιτ και του Σιλμαρίλλιον, ανακαλύφθηκε πρόσφατα και μάλιστα περιλαμβάνει και χειρόγραφες σημειώσεις του ίδιου του Τόλκιν, σύμφωνα με την Independent.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα σχόλια του συγγραφέα που είναι γραμμένα με πράσινο μελάνι και μολύβι δείχνουν ότι το Χόμπιτον βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Οξφόρδη και ότι η ιταλική πόλη Ραβένα αποτέλεσε την έμπνευση του Τόλκιν για την οχυρωμένη πόλη της Μίνας Τίρινθ.

Στον χάρτη ο Τόλκιν αναφέρεται επίσης στο Βελιγράδι, την Ιερουσαλήμ και την Κύπρο, που αποτέλεσαν έμπνευση για τα τοπία της Μέσης Γης.

Ο χάρτης βρέθηκε στο εσωτερικό ενός από τα αντίτυπα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της εικονογράφου Πολίν Μπέινς, η οποία είχε συνεργαστεί με τον συγγραφέα σε πολλά από τα βιβλία του.

chartismesi gitolkin