Βασικές συμβουλές και κόλπα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η ισχύς σας βγήκε έξω και ξεχάσατε να αποθηκεύσετε κεριά, μπαταρίες και φακούς;

Θέλετε να πάτε κάμπινγκ με φίλους, αλλά ξεχάσατε να αγοράσετε μια σόμπα κάμπινγκ; Το νερό σας απενεργοποιείται για συντήρηση και ξαφνικά βρίσκεστε σε αδυναμία να ξεπλύνετε την τουαλέτα; Μην φοβάστε!

Χάρη σε αυτές τις 6 συμβουλές επιβίωσης, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε ένα δροσερό κεφάλι κατά την επόμενη έκτακτη ανάγκη σας και να αναλάβετε τον έλεγχο της κατάστασης.

1. Μάσκα φυσικού αερίου DIY

Θα χρειαστείς:

  • πλαστικό μπουκάλι
  • ταινία ύφασμα
  • ελαστική ταινία
  • κουτάκι σόδα
  • βαμβακερά μαξιλάρια
  • ενεργό άνθρακα
  • μάσκα σκόνης

Δείτε πώς:

1.1 Κόψτε τη μία πλευρά της φιάλης και κολλήστε τις άκρες με ταινία από ύφασμα.

1.2 Κόψτε μια τρύπα στην αριστερή και την δεξιά πλευρά και τρέξτε μια λάστιχο από τις τρύπες.

1.3 Βγάζετε τις άκρες του κατώτερου μισού μιας κομμένης σόδας με ταινία και τρυπήστε το κάτω μέρος του δοχείου αρκετές φορές χρησιμοποιώντας ένα καρφί και ένα σφυρί.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε δύο βαμβακερά μαξιλάρια στο κάτω μισό της σόδας, προσθέστε δύο κουταλιές σούπας ενεργού άνθρακα και βάλτε δύο επιπλέον βαμβακερά μαξιλάρια στην κορυφή.

1.4 Ξεβιδώστε το καπάκι της πλαστικής φιάλης και στερεώστε το στο κουτί σόδας με ταινία.

1.5 Συνδυάστε με μια μάσκα σκόνης και η μάσκα αερίων σας μπορεί να είναι η σωτηρία σας όταν χτυπήσουν θανάσιμα αέρια και οσμές.

2. Κηροπήγιο Makeshift

Χρησιμοποιήστε ένα κραγιόν για κερί για να αντικαταστήσετε ένα κερί πιέζοντας πρώτα μια πινακίδα μέσα από έναν άδειο κάτοχο φωτός τσαγιού.

Στη συνέχεια, λειώστε το κάτω μέρος του πλέγματος έτσι ώστε το κραγιόν να κολλήσει στη βάση κεριού. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανάψετε την άκρη του κραγιόν και να αφήσετε να υπάρχει φως!

3. Σόμπα κατασκήνωσης

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουτιά σόδα
  • σύρμα καθαρισμού
  • metal trivet
  • αιθανόλη
  • νόμισμα

Δείτε πώς:

3.1 Διάσπαρτε αρκετές τρύπες, όπως φαίνεται στο βίντεο, στο κάτω μέρος της σόδας με σφυρί και καρφιά.

3.2 Κόψτε το κατώτερο τρίτο των σκευών σόδας.

3.3 Τοποθετήστε το χαλύβδινο μαλλί στο μη τρυπημένο, μεγαλύτερο μέρος και έπειτα τοποθετήστε το τρυπημένο ⅓ του δοχείου πάνω.

3.4 Τοποθετήστε τα δύο διακλαδωμένα δοχεία στο μεταλλικό στήριγμα και ρίξτε λίγο αιθανόλη μέσα σε αυτό. Τοποθετήστε ένα νόμισμα στο κάτω μέρος του δοχείου.

3.5 Χρησιμοποιήστε έναν αγώνα για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά και τώρα μπορείτε να βάλετε μια μικρή κατσαρόλα στο μαχαίρι σας και να μαγειρέψετε μια καταιγίδα.

4. Σπιτικό Kindling

Για να ξεκινήσετε μια φωτιά γρήγορα και εύκολα, κολλήστε ένα μικρό, λεπτό κλαδί σε ένα συνηθισμένο ξύστρα μολυβιών και φωτίστε τα ροκανίδια των κλάδων. Τα πράγματα θα θέρμανσης δεν χρόνου!

5. Φίλτρο νερού DIY

Θα χρειαστείς:

  • πλαστικό μπουκάλι
  • κομμάτι ρούχου
  • σπάγγος
  • ενεργό άνθρακα
  • άμμος
  • μικρές πέτρες

Δείτε πώς:

5.1 Χαμηλώστε το πλαστικό μπουκάλι και ασφαλίστε ένα κομμάτι πανί γύρω από το στόμιο με το νήμα.

5.2 Τοποθετήστε το μπουκάλι μισό ανάποδα σε ένα ποτήρι και στρώστε το με την ακόλουθη σειρά: ενεργός άνθρακας, άμμος, βότσαλο, άμμος, βότσαλα.

5.3 Χύστε το νερό και περιμένετε μέχρι τελικά να διαπεράσει τα διάφορα μεταλλικά στρώματα και πανί και μέσα στο γυαλί. Τέλος, βράζετε το νερό πριν το πιείτε.

6. Έκτακτη τουαλέτα

Πείτε ότι η τουαλέτα σας δεν λειτουργεί λόγω επισκευών, διακοπής ρεύματος ή ίσως εκδίκησης. Λοιπόν, δεν μπορείτε να πάτε στο μπάνιο, έτσι τι θα κάνετε; Απλή – το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε μια άχρωμη τουαλέτα είναι δύο σάκοι σκουπιδιών και κάποια απορρίματα γατών! Ανασηκώστε το κάθισμα τουαλέτας, τοποθετήστε πρώτα την μεγαλύτερη σακούλα απορριμμάτων στην τουαλέτα, ακολουθήστε την μικρότερη σακούλα απορριμμάτων και, στη συνέχεια, ρίξτε κάποια απορρίμματα γάτας στη μικρότερη τσάντα σκουπιδιών. Βάλτε το κάθισμα τουαλέτας κάτω και είστε έτοιμοι να πάτε. Όταν η φύση καλέσει, ρίξτε λίγο απορρίμματα γατών πάνω στην επιχείρησή σας και καλέστε την μια μέρα. Μπορείτε εύκολα να απορρίψετε τη μικρότερη τσάντα όταν αισθάνεστε ότι την έχετε χρησιμοποιήσει πλήρως.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να βρεθείς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οπότε είναι πάντα καλύτερο να είσαι προετοιμασμένος! Βεβαίως, μερικές από αυτές τις συμβουλές είναι πιο κατάλληλες για ακραίες καταστάσεις, αλλά πιθανότατα θα βρείτε κάποιες από αυτές πολύ χρήσιμες για καθημερινή χρήση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα είστε ευγνώμονες να γνωρίζετε αυτά τα κόλπα και να είστε σε θέση να τους χρησιμοποιήσετε.

kolpaΈκτακτη τουαλέταέκτακτης ανάγκηςΚηροπήγιο MakeshiftΜάσκα φυσικού αερίουΣόμπα κατασκήνωσηςσυμβουλέςσυμβουλές επιβίωσηςΦίλτρο νερού