Πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κρητικό φοιτητή που κατηγορείται ως «πρωταγωνιστής» των τραμπουκισμών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήρθε ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής. Μάλιστα, αυτό έγινε μόλις τρία 24ωρα πριν από τη μοιραία εξαφάνιση του αδικοχαμένου Βαγγέλη.
Στο απολογητικό υπόμνημα του διευθυντή, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης και αποκαλύπτεται από τον «Ε.Τ.» της Κυριακής, περιγράφεται η συγκεκριμένη συνάντηση.
Πριν την συνάντηση αυτή είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ο Κρητικός κατηγορούμενος ζητούσε το πτυχίο του από τη σχολή. Ο διευθυντής αρνείτο να του το παραδώσει, διότι ο φοιτητής δεν είχε πληρώσει τις ζημιές που είχε προκαλέσει πριν συμπληρωθούν τα δύο έτη φοίτησής του και αποχωρήσει από τη σχολή.
Οι φθορές
“Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η γραμματεία δεν του δίνει το πτυχίο. Του απάντησα “φυσικά και σου το δίνουμε” αρκεί να τακτοποιήσεις την οφειλή σου. Μου απάντησε με απορία ποια οφειλή και του είπα για αυτή που προκύπτειαπό τις φθορές που έχει προκαλέσει στο δωμάτιο”, αναφέρει ο διευθυντής, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος με αφορμή την υπόθεση του Βαγγέλη.
“Ποιες φθορές; Δεν έχω κάνει τίποτε”, μου είπε. “Όταν έρθεις από εδώ θα σου δείξω αφού έχω τις φωτογραφίες” του απάντησα. Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 16.30 – 17.00 πηγαίνοντας στο χώρο του εστιατορίου είδα τον… (αναφέρει το όνομα του Κρητικού) να συνομιλεί με το φύλακα. Αφού τον χαιρέτησα, του είπα ότι δεν με ενημέρωσε και δεν μπορώ να του δώσω το πτυχίο επειδή η γραμματεία είναι κλειστή. Μου είπε ότι δεν πειράζει και ότι θα ξαναπεράσει άλλη μέρα για να το πάρει και ότι θα ανέβει πάνω να βρει τα παιδιά” συνεχίζει ο ίδιος.
“Του απαγόρευσα την είσοδο στην εστία διότι δεν είναι μέλος στη σχολή και του είπα να περιμένει στην είσοδο μέχρι να έρθουν οι φίλοι του παρουσία του φύλακα και αποχώρησα. Την επόμενη μέρα ο φύλακας με ενημέρωσε ότι μεταξύ αυτών που κατέβηκαν να τον δουν δεν ήταν ο Βαγγέλης”, καταλήγει ο διευθυντής.
Τα άλυτα προβλήματα και τα καψόνια
Ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής δηλώνει στο υπόμνημά του ότι είχαν γίνει προσπάθειες πολύ πριν από το περιστατικό Γιακουμάκη, προκειμένου να γνωστοποιηθούν και να λυθούν τα προβλήματα της σχολής, ενώ είχε σταλεί ακόμα και επιστολή αναστολής λειτουργίας.
“Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με τα θέματα λειτουργίας που αντιμετώπιζε η σχολή, ενώ στη Βουλή κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2014 επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών για τις ελλείψεις στη σχολή (…). Στις 30 Δεκεμβρίου 2014 απέστειλα επιστολή αναστολής λειτουργίας της σχολής λόγω σοβαρών θεμάτων, τα οποία δεν μπορούσαν να επιλυθούν πατά τις οχλήσεις μας τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα”, συμπληρώνει.
Για τους τραμπουκισμούς εις βάρος του Βαγγέλη ενημερώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2014 με αρχές Μαρτίου: “Πληροφορήθηκα από την υπ0εύθυνη της εστίας ότι ο μαθητής… την πληροφόρησε ότι Κρητικοί φοιτητές δημιουργούσαν επεισόδια εις βάρος του. Συγκεκριμένα, τον έκλειναν σε ντουλάπα του δωματίου αναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο και τον ανάγκασαν να ξυριστεί χωρίς τη θέλησή του”.
“Θα καταρρεύσει” λέει ο Κούγιας
Παράλληλα, ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της σχολής, κ. Αλέξης Κούγιας, δηλώνει πως “το περιεχόμενο της δικογραφίας -οι καταθέσεις των μαρτύρων και το υπόλοιπο υλικό που έχει συλλεχθεί από την προανάκριση- μπορεί να δικαιολογεί την άσκηση μιας ποινικής δίωξης αλλά είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει σε επίπεδο συμβουλίου και δεν μπορεί σίγουρα να οφηγήσει σε καταδικαστική απόφαση”.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής