Το Κόκκινο Ποτάμι 22/12/19: Ο Θέμης θα γίνει πατέρας …

Το Κόκκινο Ποτάμι 22/12/19: Ο Μίλτος αναρρώνει έχοντας στο πλευρό του την Ιφιγένεια. Την ίδια ώρα, στη Σαμψούντα, η Βασιλική γεννάει το πρώτο εγγόνι της οικογένειας Παυλίδη. Παράλληλα, οι εντάσεις ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους εντείνονται.

Το Κόκκινο Ποτάμι 22/12/19: Ο Θέμης θα γίνει πατέρας …

Λίγο μετά την επίθεση στον Οσμάν από τον Θέμη, η κατάσταση στην Αμισό συνεχίζει να είναι τεταμένη.

Ο Αλη Ομέρογλου εξακολουθεί να βρίσκεται για λίγο ακόμη στην περιοχή και να παρακολουθεί τις κινήσεις όλων.

Την ίδια ώρα, η είσοδος των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη βρίσκει τον Μίλτο να αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό του, ο οποίος παρ’ ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή. Στο πλάι του βρίσκεται η Ιφιγένεια, η οποία αψηφά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει με την παρουσία της στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι αγνοεί ότι πίσω στην πατρίδα, από στιγμή σε στιγμή, θα έρθει στον κόσμο ο ανιψιός του Μίλτου και πρώτος εγγονός της οικογένειας Παυλίδη.

Συνάμα, όμως, οι δύο νέοι αγνοούν και το γεγονός πως η πιθανή επιστροφή τους στην Τουρκία σημαίνει και τον θάνατό τους, αφού οι Νεότουρκοι γνωρίζουν πια τη δράση και των δύο.

Πίσω στην Αμισό, τα νερά της Βασιλικής σπάνε και έπειτα από έναν επώδυνο τοκετό τελικά γεννάει το παιδί του θέμη, ο οποίος περιμένει έξω από το δωμάτιο, γεμάτος αγωνία. Το Κόκκινο Ποτάμι 22/12/19

Η Ευγενία βρίσκεται δίπλα στη νύφη της και τη βοηθάει, εμφανώς συγκινημένη.

Ο ερχομός του μωρού φέρνει χαμόγελα τόσο στο ζευγάρι όσο και στα οικεία τους πρόσωπα και μοιάζει σαν όαση ανάμεσα στα σκληρά και ζοφερά γεγονότα που βιώνουν τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, η χαρά τους δεν θα κρατήσει πολύ…

Η ήττα της Τουρκίας στον Βαλκανικό Πόλεμο βρίσκει τα παράλια του Πόντου να εποικίζονται από μουσουλμάνους πρόσφυγες, που καταφθάνουν στην περιοχή.

Παράλληλα, οι ηττημένοι του πολέμου αναζητούν την αιτία της αποτυχίας τους στους Έλληνες και στους Αρμένιους.

Έτσι, οι εντάσεις συνεχίζονται με τους ίδιους και εντονότερους ρυθμούς, ενώ οι συλλήψεις των Ελλήνων ολοένα και αυξάνονται.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί, που προσβλέπουν σε κάθοδο στη Βαλκανική χερσόνησο και κατ’ επέκταση στη Μεσόγειο, βρίσκουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν δυναμικά στην οθωμανική πολιτική σκηνή αλλά και στο στράτευμα.

Για την αρχική σελίδα « Το Κόκκινο Ποτάμι » πατήστε ΕΔΩ

Το Κόκκινο ΠοτάμιΤο Κόκκινο Ποτάμι 13Το Κόκκινο Ποτάμι 22/12/19Το Κόκκινο Ποτάμι Επόμενα Επεισόδια