Το FBI γνώριζε ότι ο Χίτλερ έζησε μέχρι το 1984

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και η σύζυγός του, Εύα Μπράουν, αυτοκτόνησαν στις 30 Απριλίου 1945. Νέα στοιχεία, όμως, υποδηλώνουν ότι τα σώματα που βρέθηκαν δεν ήταν των Χίτλερ και Μπράουν.

Σε προηγουμένως απόρρητα έγγραφα φαίνεται ότι το FBI γνώριζε ότι ο Χίτλερ όχι μόνο επιβίωσε από τον πόλεμο αλλά ήταν ζωντανός μέχρι τη δεκαετία του 1980.

Ορισμένες από τις λεπτομέρειες του φακέλου των 203 σελίδων έχουν μουτζουρωθεί καθιστώντας τις μη αναγνώσιμες.

Το αρχικό τμήμα του εγγράφου, που χρονολογείται από το 1945, έχει τη συνέντευξη ενός ατόμου από την Αργεντινή, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, και ισχυρίζεται ότι βοήθησε τον Χίτλερ να κρυφτεί, αφού έφθασε με υποβρύχιο στη χώρα.

Το υποβρύχιο λέγεται ότι έφτασε λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του Βερολίνου και περιείχε μέχρι και 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών υψηλόβαθμων μελών του ναζιστικού κόμματος και μιας γυναίκας, λογικά της Εύα Μπράουν.

Μετά την άφιξη αναφέρεται ότι ο Χίτλερ ταξίδεψε στον Παναμά πριν τελικά εγκατασταθεί στη Βραζιλία.

Τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν το 1945 θεωρούνταν ότι χρησιμοποιήθηκαν για να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ήταν επίσης πεπεισμένος για την επιβίωση του Χίτλερ.

Η μαρτυρία των φρουρών που έζησαν με τον Χίτλερ τις τελευταίες μέρες του μπορεί επίσης να μην είναι αξιόπιστη λόγω είτε του γεγονότος ότι θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί στη συνωμοσία για να κρύψουν τη διαφυγή του ηγέτη τους, είτε θα μπορούσαν να έχουν ξεγελαστεί από τους σωσίες του.

argentinifbiΑδόλφος ΧίτλερΑμερικανός Πρόεδροςαπόρρητα έγγραφαΔευτέρου Παγκοσμίου ΠολέμουΕύα ΜπράουνΠρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ ΚένεντιυποβρύχιοΧίτλερ έζησε