Το Μπρούσκο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει τα κανάλια να μεταφέρουν αλα ελληνικά διάφορες πετυχημένες σειρές, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις προωθούν τίς ελληνικές σειρές στη διεθνή αγορά.

Μία από αυτές είναι το « Μπρούσκο », που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Η καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 « Μπρούσκο » έχει καταφέρει επί τρία συνεχόμενα χρόνια να σημειώνει ιδιαίτερα υψηλό νούμερα τηλεθέασης και με τις συνεχείς ανατροπές να καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό. Άλλωστε, η Βάνο Δημητρίου έχει δημιουργήσει ένα σενάριο που συνδυάζει το δράμα, το μυστήριο, την περιπέτεια και τα κωμικά στοιχεία. Από την άλλη, ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Στάμος Τσάμης φροντίζουν να «ντύνουν» τη σειρά με ωραία πλάνα, ενώ ο Κούλλης Νικολάου δεν κάνει καμία έκπτωση σε επίπεδο παραγωγής· Φυσικά, σημαντικός παράγοντας είναι και το καστ των ηθοποιών που αποτελείται από αγαπητά πρόσωπα: Ανδρέας Γεωργίου, Αποστόλης Τότσικας, Ελένη Βαίτσου, Εβελίνα Παπούλια, Τζόυε Ευείδη, Αντώνης Καρυστινος, Τζούλι Τσόλκα, Γιώργος Ζένιος, Νίκος Βερλέκης, Κούλλης Νικολάου, Βαρβάρα Λάρμου, Στέλλα Κωστοπούλου κ.ά.

Αυτό το «πακέτο» φαίνεται να το ζήλεψαν 16 χώρες που θέλησαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα μετάδοσης και να… μεθύσουν το κοινό τους. Πιο συγκεκριμένα, το « Μπρούσκο » προβάλλεται ήδη με επιτυχία στη Σερβία και το Μαυροβούνιο (1PRVA), την Ουκρανία (1 +1), την Εσθονία (Tallinna TV), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (ΒΗΤ 1). το Ντουμπάι (Dubai 1 TV), την Κροατία, την Αμερική (μέσω του ΑΝΤ1 Satellite), ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες η αγαπημένη σειρά προβάλλεται και στη Λατινική Αμερική. Ειδικότερα: Βενεζουέλα, Μεξικό, Μαϊάμι, Παναμά, Κόστα Ρίκα, Αργεντινή, Φλόριντα των ΗΠΑ. Η σειρά προβαλλόταν και στη Σλοβενία αλλά διακόπηκε.

Να σημειωθεί ότι στις περισσότερες χώρες ακούγεται η ελληνική γλώσσα και έχουν υπότιτλους στη γλώσσα τής εκάστοτε χώρας. Εξαίρεση αποτελεί το Ντουμπάι και η Ουκρανία, που είναι μεταγλωττισμένο.

Ένας εκ των παραγωγών και πρωταγωνιστών τού « Μπρούσκο », ο Κούλλης Νικολάου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ζήσε το» του Sigma Κύπρου και αναφέρθηκε στην πορεία της σειράς. «Ούτε στα μεγαλύτερά μας όνειρα δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να παράξουμε ποιότητα που μπορεί να αγοραστεί από της μεγάλες αγορές του εξωτερικού». Μάλιστα, όπως επισήμανε: «Αγοράστηκε πρόσφατα από τη Λατινική Αμερική. Η Λατινική Αμερική έχει παράδοση στις τηλενουβέλες. Μιλάμε για υπερπαραγωγές εκατομμυρίων που λανσάρει πως έχει στο πρόγραμμά της και μεταξύ αυτών έχει το… Μπρουσκάκι από την Κύπρο, από την Ελλάδα».

brouskose olo ton kosmo