Τι θα συμβεί στις 7 Νοεμβρίου που θα αλλάξει τον κόσμο; Γιατί υπάρχει ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα;

Στις 7 Νοεμβρίου σύμφωνα με επιστήμονες του CERN, θα πραγματοποιηθεί ένα πείραμα που είτε θα αλλάξει το σύμπαν, είτε σύμφωνα με ορισμένα σενάρια κινδυνολογίας… θα σημάνει το τέλος του!

Το συγκεκριμένο πείραμα, εάν πετύχει, θα μπορεί να μας δώσει ενδείξεις διαστάσεων πέρα από το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο και να ξαναγράψει όχι μόνο τα βιβλία της Φυσικής αλλά και της Φιλοσοφίας.

Οι επιστήμονες στη Γενεύη, όπου βρίσκεται ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) είναι έτοιμοι να εκτοξεύσουν τα επίπεδα ενέργειας, έτσι ώστε να ανιχνεύσουν μαύρες τρύπες, σημάδι πολυσύμπαντος, αλλά όπως σημειώνουν είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή βαρύτητας του δικού μας σύμπαντος σε κάποιο παράλληλο.

Οι επικριτές μάλιστα του LHC, προειδοποιούν πως ο επιταχυντής σωματιδίων υψηλής ενέργειας, μπορεί να σημάνει το τέλος του σύμπαντός μας με τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας!

Οι θεωρητικοί του Cern πιστεύουν πως μόνο η βαρύτητα μπορεί να περάσει από το ένα σύμπαν σε άλλες διαστάσεις, όπως αναφέρει το voicenews. Αν αυτές υπάρχουν τότε οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα μείωναν την ενέργεια παραγωγής μαύρων τρυπών.

Ο Αχμέντ Φαράγκ Άλι τονίζει πως αν ανιχνευθούν μαύρες τρύπες στο LHC με τα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειες, τότε θα μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Αν οι μαύρες τρύπες δεν ανιχνευτούν στα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρία πράγματα. Είτε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις, είτε ότι είναι μικρότερες από ό,τι περιμέναμε, είτε ότι οι παράμετροι πρέπει να τροποποιηθούν».

https://www.youtube.com/watch?v=3XNXU_m_9VU

7 noemvriou