Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα: Ώρα έναρξης και μέτρα της αστυνομίας – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα: Απίστευτα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Αθήνας – Ειδικές ζώνες φτιάχνει η ΕΛ.ΑΣ για να μην συναντηθούν διαδηλωτές και αντιεξουσιαστές – Κεντρικοί ομιλητές ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασσιμάτης – Στην Ερμού η εξέδρα – Κλειστοί από τις 10 το πρωί την Κυριακή οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Για τις δυο το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με την ΕΛ.ΑΣ να δημιουργεί ειδικές ζώνες προκειμένου να μην συναντηθούν ιδεολογικά αντίθετες ομάδες.

Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου, Δράμας και Ηλιουπόλεως. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί της Κυριακής οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.

Στην Ερμού η εξέδρα

Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί στην Ερμού. Στόχος είναι να υπάρχει ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου. Μετά το συλλαλητήριο οι διοργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα. Αυτό, θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής. Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα

Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις την ίδια ώρα

Δύσκολο το έργο τις ΕΛ.ΑΣ την Κυριακή εν όψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ιδιαίτερα μετά την σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αντίπαλων ιδεολογικών ομάδων, που πρωτοστάτησαν στην Θεσσαλονίκη στην πυρπόληση καταλήψεις στο κέντρο τις πόλης.

Σχεδόν την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχουν αντισυγκεντρώσεις ομάδες του Αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην ομώνυμη οδό, με αποτέλεσμα στην κυριολεξία το μείγμα να είναι εκρηκτικό.

Παρακολουθήστε Ζωντανά ΕΔΩ

Μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική η κατάσταση, έπειτα από εκατέρωθεν διαδικτυακές δηλώσεις από την μια πλευρά μιας εκ των φερόμενων συνδιοργανωτών του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που έκανε λόγο για “δυο ίσως και τρεις σφαίρες στους προδότες”, και από την άλλη ιδρυτικού μέλους τις Αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” οποίος μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτυώσεις έγραψε πως την “Κυριακή θα χυθεί αίμα”, κάνοντας λόγο για “σφουγγαρίστρες” και “μαχαίρια”.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο

Τα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ θα είναι δρακόντεια και θα δημιουργηθούν φραγμοί με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Πανεπιστημίου, περίπου στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω,προκειμένου να μην έλθουν σε “επαφή”, αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. Παρόμοιος φραγμός θα δημιουργηθεί και στα Λουλουδάδικα πριν την παράπλευρη είσοδο τις Βουλής.

Εκτός αυτού δρακόντεια θα είναι τα μέτρα και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε καταλήψεις Αναρχικών στο κέντρο τις Αθήνας, καθώς εκεί οι καταστάσεις κυριολεκτικά μπορεί να γίνουν απρόβλεπτες.Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα

Για το λόγο αυτό και με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά, αστυνομικοί τις Ασφάλειας θα έχουν εντοπίσει ομάδες ατόμων που έχουν διάθεση και πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια και να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο και θα τους ακολουθήσουν μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι κατά την διάρκεια τις δικής τους συγκέντρωσης θα βρίσκονται σε στενό αστυνομικό κλοιό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να κινηθούν εναντίον των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Συλλαλητήριο Μακεδονία Αθήνα

Οσον αφορά τα εκατοντάδες λεωφορεία που θα φθάσουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα, θα τα οδηγήσουν αστυνομικοί τις Τροχαίας, στο τέλος της Λ. Συγγρού, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν πεζοί, στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται οτι την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας, με εντολή της αστυνομίας, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο.

Εγκαταστάθηκαν ήδη τα μεγάφωνα για το συλλαλητήριο

Μικροπωλητές έχουν ήδη πάρει θέσεις πουλώντας κυρίως σημαίες. Επίσης, έχει ξεκινήσει ήδη η εγκατάσταση των μεγαφώνων σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας. Στοίχημα είναι όχι μόνο οι εξέδρες που θα στηθούν αλλά και η περιφρούρησή τους πριν το συλλαλητήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

olaμέτρα της αστυνομίαςναξέρετεόσα θέλετεΣυλλαλητήριο Μακεδονία ΑθήναΏρα έναρξης