Στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε με χιονοθύελλα σε αυτοκινητόδρομο – Βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή και… έχασε τον δρόμο!

Δεν έχει συμβεί σε πολλούς. Για την ακρίβεια, έχει συμβεί σε ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα. Σίγουρα, το να οδηγείς στην εθνική οδό, με χιονοθύελλα και περιορισμένο οπτικό πεδίο και ξαφνικά να βλέπεις στα 20 μέτρα ένα… στρατιωτικό ελικόπτερο να προσγειώνεται στην άσφαλτο, ακριβώς μπροστά σου, δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις.

Εντούτοις συνέβη και δη σε αυτοκινητόδρομο στο Καζακστάν. Ένα στρατιωτικό MI-8 εμφανίστηκε από το… πουθενά μέσα στο χιονισμένο τοπίο, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στους διερχόμενους οδηγούς.

Ένας ωστόσο, όχι μόνο δεν τα… έχασε, αλλά διέθετε την ψυχραιμία να αρπάξει το κινητό του, να ενεργοποιήσει την κάμερα και να τραβήξει ένα μοναδικό βίντεο.

Το θέμα προκάλεσε σάλο στη χώρα, με συνέπεια το υπουργείο Άμυνας να υποχρεωθεί σε διευκρινιστική δήλωση, μέσω της οποίας ενημερωθήκαμε ότι βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή και ότι… έχασε τον δρόμο του!

Δείτε το βίντεο…

kazakstanMI-8prosgiosistratiotiko elikopteroxionothyela