Στολή θανάτου με μανιτάρια υπόσχεται… θάνατο “φιλικό στο περιβάλλον”

Αν είστε από εκείνους που προβληματίζονται για το τι συμβαίνει μετά θάνατον, όχι στο μεταφυσικό πεδίο, αλλά ως προς το τι θα αφήσετε πίσω σας, τότε υπάρχει για εσάς μια νέα επιλογή, πέρα δηλαδή από την ταφή ή την καύση: Είναι έτοιμο το νέο «σάβανο» που περιέχει μανιτάρια και είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς επιτρέπει την γρήγορη και οικολογική αποσύνθεση του πτώματος. Παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη, από την καλλιτέχνη Jae Rhim Lee και πρόκειται περισσότερο για μια «στολή για το θάνατο», που επιτρέπει στα σώματα των ανθρώπων να αποσυνθεθούν «οικολογικά».

Μοιάζει κάπως με πυτζάμα και περιέχει αποικίες επιλεγμένων μανιταριών «εξειδικευμένων» να επιταχύνουν την αποσύνθεση και μάλιστα θα διατίθεται (εικάζεται πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016) και για κατοικίδια.

Η πρώτη παρουσίαση της εφεύρεσης έγινε πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης TED, όμως σήμερα η εταιρία της που έχει βάση στην Νέα Υόρκη ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη. Τα «μανιτάρια της αιωνιότητας», όπως τα ονομάζει τοποθετήθηκαν επιτυχώς στο κοστούμι και «κάνουν τη δουλειά» ολόσωστα.

Όσο για την τιμή του, είναι κάπως τσουχτερή, αφού για να εξασφαλίσει κανείς ότι δεν θα επιβαρύνει τον κόσμο όταν αποδημήσει, θα πρέπει να καταβάλει 999 δολάρια – ούτε 1000, θα μπορούσε να πει κανείς!

Η «στολή θανάτου» με τα «μανιτάρια της αιωνιότητας»:

Jae Rhim Leemanitariastoli thanatou