Στήνεται το μεγαλύτερο Big Brother που έγινε ποτέ: Θα συμμετέχουν 10.000 άνθρωποι στη Νέα Υόρκη για 20 ολόκληρα χρόνια!

2.500 νοικοκυριά και περίπου 10.000 άνθρωποι στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο Big Brother που έγινε ποτέ.

Και αυτό θα γίνει ούτε για ένα, ούτε για δύο, αλλά για 20 ολόκληρα χρόνια! Σε ενάμιση περίπου χρόνο όλοι αυτοί θα επιτρέψουν σε μια ομάδα επιστημόνων να καλωδιώσουν τα σπίτια τους και τους ίδιους, έτσι ώστε να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η καθημερινή ζωή τους: που πάνε, τι τρώνε, σε ποιον μιλάνε, τι αγοράζουν, πώς μεγαλώνουν και γερνάνε.

Πρόκειται για το φιλόδοξο σχέδιο του προγράμματος HUMAN (Human Understanding through Measurement and Analysis – Ανθρώπινη Κατανόηση μέσω Μέτρησης και Ανάλυσης), το οποίο σκοπεύει να συλλέξει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων και τα οποία στη συνέχεια, οι κάθε είδους επιστήμονες (από γιατρούς και ειδικούς των υπολογιστών έως κοινωνιολόγους και ψυχολόγους), θα έχουν στη διάθεσή τους προς αξιοποίηση, σύμφωνα με το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Science.

Να φανταστείτε, οι 10.000 εθελοντές που θα δεχθούν να εκθέσουν τη ζωή τους σε συνεχή παρακολούθηση, θα δίνουν δείγματα αίματος, σάλιου, τριχών και κοπράνων ανά τριετία, ώστε να παρακολουθείται, εκτός από τη συμπεριφορά τους, η εξέλιξη ζωτικών βιοδεικτών τους, του γονιδιώματος και του μικροβιώματός τους.

Big BrotherHUMANnew york