Σνίτσελ κοτόπουλο – Παναρισμένο σε φύλλο κρούστας – Η τελειότητα σε Κάθε Μπουκιά

Σνίτσελ κοτόπουλο – Στον χορό της γαστρονομίας, υπάρχουν συνταγές που αγγίζουν την τελειότητα και καταφέρνουν να μαγνητίζουν τις αισθήσεις μας. Ένα από αυτά τα εκλεκτά πιάτα είναι το σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας. Μια συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση, προσφέροντας μια εμπειρία γευστικής απόλαυσης. Στο παρακάτω κείμενο, θα ανακαλύψουμε μαζί τα μυστικά και τα βήματα για τη δημιουργία αυτού του εξαιρετικού πιάτου που αποτελεί μια σταθερή αξία στην κουζίνα μας.

Σνίτσελ κοτόπουλο – Παναρισμένο σε φύλλο κρούστας – Η τελειότητα σε Κάθε Μπουκιά

Υλικά για 4 Μερίδες:

– 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
– 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
– 3 κρόκοι αυγών
– 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 150 γρ. φύλλο κρούστας
– 150 ml λάδι για το τηγάνισμα
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Αρχίζουμε ψιλοκόβοντας το φύλλο κρούστας σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια. Αφήνουμε το φύλλο σε ένα πιάτο, αφήνοντάς το στην άκρη να στεγνώσει ενώ προετοιμάζουμε το κοτόπουλο.

2. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση, δημιουργώντας δύο κομμάτια. Τα χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή βαρύ γουδοχέρι, προκειμένου να πλατύνουν και να γίνουν λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με λίγο αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Σε διαφορετικό μπολ, βάζουμε το αλεύρι.

4. Σε μια τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5. Βουτάμε κάθε φιλέτο σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στο ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας, εξασφαλίζοντας καλή κάλυψη.

6. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

7. Αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

8. Σερβίρουμε το σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας συνοδευμένο από μια ζεστή πατατοσαλάτα.

Ένα πιάτο που θα κερδίσει τις καρδιές και τις γευστικές αισθήσεις σας! Καθώς κλείνουμε το βιβλίο αυτής της γαστρονομικής περιπέτειας, παραμένει η γεύση του τραγανού φύλλου κρούστας και η ζουμερή νοστιμιά του κοτόπουλου στη μνήμη μας. Η συνταγή αυτή, με την απλότητα της και την εκλεπτυσμένη γεύση, αφήνει μια ανεξίτηλη εντύπωση. Ας αφεθούμε λοιπόν στην απόλαυση αυτού του εδέσματος, συνειδητοποιώντας πόσο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να μετατρέψουν ένα γεύμα σε μια αξέχαστη εμπειρία. Καλή σας όρεξη.

Για την αρχική σελίδα με τις συνταγές πατήστε ΕΔΩ και για τηλεοπτικά σποιλερ σειρών ΕΔΩ

εύκολη συνταγή για σνίτσελεύκολη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλοπαναρισμένο σε φύλλο κρούσταςΣνίτσελ κοτόπουλοΣνίτσελ κοτόπουλο σε φύλλο κρούσταςσνίτσελ σε φύλλο κρούσταςΣνίτσελ τηγανητό