Σκόπια: Συνεχίζεται η ανθελληνική Προπαγάνδα από την Κρατική Τηλεόραση!

Αυτό το σύντομο απόσπασμα, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα παρόμοια μεταξύ πολλών με ανθελληνική ρητορική, δείχνει όχι μόνο την έκταση του τύπου των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» της ΠΓΔΜ που θα χρησιμοποιήσουν για να αμφισβητήσουν την ακαδημαϊκή αλήθεια, αλλά και την κρατική στήριξη για τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Το βίντεο που παρουσιάζεται παρακάτω είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δημαγωγίας στην καλύτερη κομμουνιστική εκδοχή της.

Η εισαγωγή, που περιλαμβάνει ένα ρολόι, μεταμορφώνει ξαφνικά τα σύνορα της φανταστικής «γεωγραφικής και εθνοτικής Μακεδονίας (sic), μόνο για να προχωρήσουμε προς μια απλοϊκή αφήγηση της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης στην πράξη από την παραλαβή αρχαίων Μακεδόνων στην ελληνική ιστοριογραφία του 19ου αιώνα. Αυτό είναι το είδος του ρεβιζιονισμού με το οποίο οι πολίτες της σημερινής ΠΓΔΜ χειραγωγούνται ώστε να πιστεύουν ότι είναι «απόγονοι του Φιλίππου Β ‘και του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το βίντεο έχει παραχθεί και δημοσιευθεί από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΠΓΔΜ, τη λεγόμενη «MRT» («Makedonska Radio Televizija»), η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου της χώρας. Αυτό καθιστά τη διάδοση της πλαστογράφησης της Ιστορίας κατά κάποιο τρόπο «επίσημη».

antheliniki propagandaskopia