Συναγερμός: Πάνω από 1000 Έλληνες στη λίστα των Panama Papers!

Πάνω από 1000 Έλληνες βρίσκονται μέσα στη λίστα των Panama Papers.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθούν κορυφαίοι παράγοντες του τόπου, αφού αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα η σταδιακή αποκάλυψη λογαριασμών και ονομάτων εκατοντάδων Ελλήνων, που διαθέτουν εταιρείες στον Παναμά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lykavitos.gr περισσότεροι από 1000 φυσικά πρόσωπα Ελληνικής καταγωγής βρίσκονται στην διαβόητη λίστα των Panama Papers και εμπλέκονται σε εταιρείες που έχουν έδρα τον Παναμά.

Αυτό που βεβαίως πρέπει να διερευνηθεί είναι για ποιες από τις περιπτώσεις αυτές τεκμηριώνεται το κακούργημα της φοροδιαφυγής

Αφού είναι γνωστό πως υπάρχουν και ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι διαθέτουν εταιρείες για τα – υπό Παναμέζικης σημαίας – πλοία που κατέχουν, και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά παράνομη πρακτική.

Θεωρείται όμως βέβαιο πως στις λίστες υπάρχουν και ονόματα τα οποία η δημοσιοποίηση τους θα προκαλέσει πάταγο, κυρίως λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας.

Πολύ περισσότερα μάλιστα εάν, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προέλευση των χρημάτων που διαθέτουν στους Τραπεζικούς τους λογαριασμούς στον Παναμά, ή τα ποσά αυτά δεν έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα.

ellineslistaPanama Papers