Σασμός spoiler: Όρκος σιωπής μεταξύ Αστέρη Μανώλη Νικηφόρου

Σασμός spoiler: Ο Μανόλης βρίσκεται σε έναν αγωνιώδη αγώνα για να ανακαλύψει τον Νικηφόρο, πεπεισμένος ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος για την επίθεση κατά του Μαθιού. Το αποφασιστικό του στοιχείο είναι η πίστη στην αθωότητα του παιδικού του φίλου.

Σασμός spoiler: Όρκος σιωπής μεταξύ Αστέρη Μανώλη Νικηφόρου

Ο Νικηφόρος, αντίθετα, έχει μεταμορφωθεί σε έναν πληγωμένο άνθρωπο που μοιάζει να έχει χάσει κάθε ελπίδα και ανθρώπινο συναίσθημα. Κάποια στιγμή, καταφέρνει να ακούσει κρυφά μια έντονη ένταση ανάμεσα στον Αστέρη και τον Μανόλη.

Ο Αστέρης, εκτός εαυτού από την οργή, φωνάζει στον Νικηφόρο ότι αν είχε αποκαλύψει την αλήθεια, οι πράξεις θα ήταν διαφορετικές, και ο Μαθιός δεν θα είχε χάσει τη ζωή του. Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον Νικηφόρο.

Η αντίληψη ότι ο καλύτερος του φίλος τον κρατούσε ένα τέτοιο μυστικό για τόσα χρόνια για την επικίνδυνη πράξη που είχε διαπράξει, τον οδηγεί σε έναν άνευ προηγουμένου θυμό. Σε μια εκρηκτική στιγμή, επιτίθεται στον Αστέρη χωρίς έλεος.

Οι κρίσιμες ώρες που περνά ο Μαθιός στο νοσοκομείο, η αγωνία του να καλύψει τα ίχνη της εγκληματικής πράξης καθαρίζοντας το όπλο, και η αποκάλυψη από τη Βασιλική ότι είναι ο πατέρας του τον καταστρέφουν συναισθηματικά. Είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει την Άνω Ποριά και να αναζητήσει καταφύγιο και γαλήνη αλλού. Ο παπα-Μιχάλης του προτείνει να κλειστεί σε ένα μοναστήρι για όσο χρειαστεί.

Στο μοναστήρι, ο Νικηφόρος αντιμετωπίζει τον εαυτό του και αναλογίζεται τα λάθη του. Ο Μαθιός σκότωσε κάποιον που νόμιζε ότι ήταν ο πατέρας του, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να σκοτώσει τον πραγματικό του πατέρα, τον Μαθιό.

Έτσι και οι τρεις είναι ένοχοι, καθώς η Βασιλική γνωρίζει την αλήθεια και θεωρείται συνένοχος. Ο μόνος παράγοντας που παραμένει σταθερός είναι ο όρκος σιωπής που έχουν κρατήσει όλοι τρεις. Ο Νικηφόρος αποδέχεται αυτήν την κατάσταση και προσπαθεί να βρει ηρεμία και εξιλέωση στο μοναστήρι.

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ

Σασμόςσασμος - campaign trailer - ερχεται στον alphaσασμός - γ κυκλος ο επίλογος έρχεται στον alphaΣασμός spoilerσασμοσ spoiler αργυρω αστερησσασμος trailerΣασμός ΑστέρηςΣασμός εξελίξειςΣασμός επεισόδιαΣασμός επομενα επεισοδιασασμοσ τρειλερ