Σασμός Spoil: Ποια είναι πλέον τα αισθήματα της Αργυρώ για τον Αστέρη;

Σασμός Spoil: Τρέμουν στην ιδέα ότι θα βρεθούν ξανά στο ίδιο μέρος. Ο Αστέρης είναι μετανιωμένος. Σιχαίνεται τον εαυτό του για αυτό που έκανε, ενώ η Αργυρώ δε θέλει να τον ξαναδεί ποτέ. Η οργή βράζει μέσα της. Το μίσος μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Η δίκη για τη δολοφονία του Πετρή πλησιάζει και τόσο ο Αστέρης όσο και η Αργυρώ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Σασμός Spoil: Ποια είναι πλέον τα αισθήματα της Αργυρώ για τον Αστέρη;

Επιστρέφει στο χωριό και τις έρχονται αναμνήσεις από τον Πετρή και τη γιαγιά Ειρήνη. Η Μαρίνα και η Αργυρώ περιτριγυρίζονται από φαντάσματα. Κάθε μέρος του χωριού τους θυμίζει αυτή τη μεγάλη τραγωδία. Κάθε λεπτό που πλησιάζει η δίκη, η Αργυρώ τρέμει. Προσπαθεί να φανεί δυνατή για τη μητέρα της κι ετοιμάζει πολύ προσεκτικά την κατάθεσή της. Θέλει ο φονιάς του αδερφού της να πληρώσει, να σαπίσει στη φυλακή.

Από την άλλη, ο Αστέρης δεν αντέχει αυτήν την πίεση. Φοβάται πως η φυλακή θα γίνει το νέο του σπίτι. Πώς θα αντέξει εκεί μέσα κλεισμένος; Η νύχτα πριν τη δίκη είναι εφιαλτική τόσο για την Αργυρώ όσο και για τον Αστέρη. Ο Σταματάκης δεν μπορεί να κλείσει μάτι, δεν μπορεί να κοιμηθεί. Οι σκηνές από τη δολοφονία έρχονται στο μυαλό του κι οι Βρουλάκηδες κυριαρχούν τις σκέψεις τους. Η Αργυρώ, την ίδια στιγμή, βασανίζεται. Σκέφτεται ότι θα δει ξανά τον παλιό της έρωτα. Πλέον, όμως, αυτός ο έρωτας ανήκει στο παρελθόν, αφού η αγάπη έχει μετατραπεί σε μίσος. Πώς θα αντέξει να δει τον φονιά του αδερφού της χωρίς να καταρρεύσει;

Οι χτύποι της καρδιάς της πολλαπλασιάζονται. Η αγωνία κορυφώνεται. Η στιγμή που θα βρεθούν ξανά στο ίδιο δωμάτιο πλησιάζει. Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες ξανά αντιμέτωποι. Ο ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται. Τι θα συμβεί στη δίκη, και μετά από την δίκη; Ο Αστέρης, θέλει με κάθε τρόπο να πλησιάσει την Αργυρώ. Θέλει να της εξηγήσει κάποια πράγματα, να της πει όσα σκέφτεται, να της απολογηθεί. Η Αργυρώ όμως, δε θέλει τίποτα από αυτόν. Ο Σταματάκης βέβαια, βρίσκει έναν τρόπο να την προσεγγίσει.

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ

SpoilΣασμόςΣασμός Spoil