Χόρεψαν Πυρίχειο Χορό Σέρα μεσα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο!

Υπερηφάνεια για όλα αυτά τα παιδιά με το κεφάλι ψηλά μέσα στην καρδιά της Ευρώπης , στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ότι εμείς οι Πόντιοι είμαστε εδώ και δεν το βάζουμε ποτέ κάτω και διεκδικούμε όλα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν !!!

Για τα δραματικά γεγονότα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και των Ασσυρίων, από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές, για τη φθορά και την αλλοίωση που υφίστανται τα ελληνοχριστιανικά μνημεία στην Τουρκία, καθώς και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, μίλησαν διακεκριμένοι ιστορικοί και ερευνητές στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της τριήμερης παρουσίας της αποστολής της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Ελλήνων ευρωβουλευτών, τονίστηκε ακόμα ότι η Τουρκία οφείλει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει όσα έγιναν την περίοδο 1914-1922 σε βάρος των χριστιανικών ναών της Ανατολής.

Ειδικότερα, στη συνεχιζόμενη άρνηση του τουρκικού κράτους να αναγνωρίσει όσα συνέβησαν στην Ανατολία ως γενοκτονία, η οποία οφείλεται στον διάχυτο φόβο πως κάτι τέτοιο θα ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους απογόνους των θυμάτων, αναφέρθηκε ο καθηγητής ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

Όπως είπε, «μια τέτοια εξέλιξη βρίσκει ανέτοιμη την τουρκική κοινή γνώμη, αλλά και την ιδεολογική ελίτ της χώρας, που αισθάνονται να απειλούνται από το ιστορικό της παρελθόν».

evropaiko koinovouliopyrichios