Προσλήψεις στο Δημόσιο: Σε ποιους οργανισμούς ανοίγουν εποχικές θέσεις εργασίας

Ποιοι οργανισμοί και εταιρείες του Δημοσίου κάνουν προσλήψεις σε εποχικούς υπαλλήλους;

Ηδη έχουν ξεκινήσει και τρέχουν αρκετοί διαγωνισμοί στο Δημόσιο για προσλήψεις προσωπικού άμεσα.

Σε ΔΕΗ, Αστυνομία και το Ελληνικό Φεστιβάλ έχουν ανοίξει 1.150 θέσεις.

Συγκεκριμένα:

Η ΔΕΗ αναζητά 122 εποχικούς υπαλλήλους και ακόμη 112 ο ΑΔΜΗΕ, που εξασφαλίζει οκτάμηνη σύμβαση εργασίας για την κάλυψη των αναγκών του.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξουν διαγωνισμοί για την πρόσληψη 720 φυλάκων σε μουσεία ανά την επικράτεια.

Προσλήψεις στον χώρο του Δημοσίου, πέραν των ήδη δρομολογημένων, ώστε να αποκατασταθούν όλες οι «αδικίες» του πρόσφατου παρελθόντος, πρόκειται να προγραμματιστούν στο προσεχές μέλλον. Αυτό προκύπτει απ’ όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στη Βουλή χθες, δεύτερη ημέρα της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών» στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων, ως προς τις διατάξεις τού εν λόγω σχεδίου νόμου, και αφορμή για την υπουργική επισήμανση-δέσμευση ήταν τοποθέτηση εκπροσώπου καθαριστριών, οι οποίες εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καλύπτοντας –όπως υποστηρίχθηκε– «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Η συγκεκριμένη εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αδικίες» σε βάρος των εργαζομένων που εκπροσωπεί, καθώς η εν εξελίξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν ρυθμίζει την υπόθεσή τους.

«Το νομοσχέδιο έρχεται να αντιμετωπίσει αδικίες. Με αυτό επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τις πιο χτυπητές αδικίες. Αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες ταυτόχρονα» σχολίασε αμέσως ο κ. Κατρούγκαλος. Και αφού υποστήριξε ότι υπάρχουν προς τούτο κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι οι περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες ή και θεσμικά ζητήματα (όπως η πρόβλεψη ότι δεν είναι δυνατόν συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε αορίστου), τόνισε πως η κυβέρνηση προγραμματίζει μελλοντικές σχετικές ρυθμίσεις: «Μελετάμε τρόπους νομοθετικής αντιμετώπισης» είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, με αφορμή και τοποθετήσεις αναλόγου περιεχομένου και εκπροσώπων άλλων φορέων, όπως συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων στον χώρο του Δημοσίου, ο εισηγητής της Ν.Δ., Σ. Κεδίκογλου, αναρωτήθηκε: «Αλήθεια, γνωρίζετε επακριβώς για ποιο αριθμό προσλήψεων πρέπει να μιλάμε»;

Κλείνοντας τη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι υπάρχει κυβερνητική βούληση να γίνουν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς –χωρίς, πάντως, στην παρούσα στιγμή να αποσαφηνίσει ποιες ακριβώς εννοεί. Δεσμεύτηκε ν’ αναφερθεί σε αυτές, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, αύριο Τετάρτη, όταν θα συζητηθούν τα άρθρα. Σημειώνεται ότι η τελευταία συνεδρίαση, για τη λεγόμενη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου, θα γίνει την Παρασκευή, κι έτσι εκτιμάται πως στην Ολομέλεια θα εισαχθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

«Από τη συζήτηση φάνηκε η απομόνωση όσων είχαν επεξεργαστεί την απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι σε αυτή του τη διαπίστωση κατέληξε όχι μόνο από τις φωνές διαμαρτυρίας των «θυμάτων» των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τη γενικότερη απροθυμία στήριξης επιμέρους επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως είναι εκείνες οι οποίες αφορούν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Αυτός ο νεοφιλελεύθερος Αρμαγεδδών αποδείχθηκε ότι δεν έχει το παραμικρό κοινωνικό έρεισμα» ανέφερε.

dimosioproslipseis