Προσλήψεις με μισθό 1.500€: 1000 νέες θέσεις εργασίας με πρόγραμμα Voucher ΟΑΕΔ

Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις με το νέο Voucher του ΟΑΕΔ με μισθό 1500 ευρώ;

Νέο πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ έρχεται να δώσει ανάσα σε 1000 ανέργους.

Αναλυτικά οι προσλήψεις :

Αναλυτικά θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα απασχολήσει 485 εποχικούς υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα απασχοληθούν μηχανικοί, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, τεχνικοί κ.ά.

Νέο Voucher του ΟΑΕΔ για ανέργους ως 24 ετών

Έπειτα από μήνες αναμονής ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα Voucher του ΟΑΕΔ με στόχο να καταρτιστούν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω πρακτικής άσκησης 15.000 νέοι έως 24 ετών.

Το πρόγραμμα voucher, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι του θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ και όχι 799 ευρώ όπως προβλεπόταν αρχικά.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες τα ποσοστά συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα Voucher του ΟΑΕΔ που υλοποιηθήκαν από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο του 2015, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανέργων έχει απασχόληση μετά το πέρας του προγράμματος.

Ειδικότερα, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωσή του, 1.769 ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις δράσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης διαπιστώνεται ότι δεν είναι πλέον άνεργοι, είτε επειδή έχουν προσληφθεί σε θέση εργασίας είτε επειδή έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος.

Το πρόγραμμα voucher περιελάμβανε 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 480 ώρες πρακτικής άσκησης για συνολικά 8.838 συμμετέχοντες, αποφοίτους πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Με το νέο πρόγραμμα, που ξεκινάει σήμερα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας των νέων, που είναι από τα υψηλοτέρα στην Ευρώπη.

nees theseis ergasiasoaedproslipseisvoucher