Προσλήψεις για 19.518 ανέργους: Ποιες ειδικότητες – σε ποιους δήμους και υπηρεσίες

Ποιες ειδικότητες και σε ποιους δήμους και υπηρεσίες θα γίνουν προσλήψεις ανέργων;

Σε δήμους, υπουργεία και περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για μόνιμο προσωπικό, αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα σε 17 Δήμους ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Η προκήρυξη αφορά 6.918 ανέργους. Οι ειδικότητες που αφορούν οι προσλήψεις είναι: Εργατοτεχνίτες, καθαριστές, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, καθαριστές.

Σε δύο μήνες θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος σε 34 ακόμα Δήμους, του οποίου οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 12.600 και θα είναι σε Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Αλεξάνδρεια, Αχαρνές, Βέροια, Γρεβενά, Δέλτα, Δράμα, Ήλιδα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κύμη-Αλιβέρι, Λαγκαδά, Λαμία, Λαυρεωτική, Λιβαδειά, Μέγαρα, Νάουσα, Ναύπακτος, Νεάπολη-Συκεές, Νίκαια-Αγ. Ι.Ρέντη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πετρούπολη, Πρέβεζα, Πύργος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκηδόνα.

Στον τομέα τις Υγείας αναμένεται να καλυφθούν 1.760 θέσεις τακτικού προσωπικού για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγείας με διαγωνισμό που θα προκηρύξει το υπουργείο Υγείας μέσω ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτές, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, φαρμακοποιούς και διοικητικούς.

Στην ΕΥΔΑΠ αναμένονται προσλήψεις 300 μονίμων υπαλλήλων, μέσα στο 2016. Το προσωπικό θα επιλεγεί από 30 ειδικότητες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, μεταξύ των οποίων Διοικητικοί, Μηχανικοί, Τεχνίτες, Καταμετρητές, Φύλακες και Εργάτες. Ο διαγωνισμός θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.

anergoidimoieidikotitesproslipseis